Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Tekstilkent Yönetimde Istifalar Sürüyor

Tekstilkent Yönetimde Istifalar Sürüyor

Tekstilkent Kooperatifi Yönetim Kurulu Icrasinda Burhan Polat, Aydin Erkan, Metin Bahar ve Ahmet Sanci ile baslayan istifalarin ardindan Ahmet Hakan Yilmaztürk istifa etti.

Haber: Senol Özyurt

Son olarak Bakirköy Cumhuriyet savciliginin memurlar savciligi tarafindan yürütülmekte olan sorusturmasindaki ifadesinde Tekstilkent Kooperatifi Yönetim Kurulu Icrasindan istifa ettigi anlasilmaktadir.

Yasar Küçükçalik, 2016 Yilinda Tekstilkent Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskanligina geldigi günden beri yakin çalisma arkadaslari bir bir istifa ediyor.

AHMET HAKAN YILMAZTÜRK ISTIFA ONURLU BIR MÜESSESEDIR.

Bunun insani degerler üzerinde kalici tahrifat yapmasi ile adalet, hukuk, ahlak, dürüstlük, güven, huzur kaybolmasi ile telafisi mümkün olmayan bir yapiya bürünmüs olmasi biz kooperatif ortaklarinin 15-20-30 yillik yatirimlarimizin gelecegine dair bütün ümitlerimizin yitirilmesine sebep olmustur. Görevini laiki ile yerine getirme sansi bulamayan yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesi erdemli ve onurlu oldugu tartismasidir.

YETKISIZ HUZUR HAKKI ÖDEMELERI ZIMMET SUÇU OLUSUR MU !?

Tekstilkent Kooperatifi Yönetim Kurulu göreve geldigi günden bu güne kadar 1163 sayili kooperatifler kanununa aykiri genel kurul karari olmaksizin ardisik 46 ay gibi bir zamanda milyonlarca harcamanin hesabini mali genel kurulda ortaklara vermesi için ilgili kanun kapsaminda 01 Ocak - 31 Aralik dönemleri için bir sonraki yilin ilk 6 ayinda ( 01 ocak - 30 temmuz ) arasi yilda bir kez yapilmasi zorunlu olmasina ragmen genel kurul yapmaktan imtina ederek köse bucak kaçan bir yönetim kurulu var karsimizda ne hukuk nede kanun taniyor. Genel kurul yetkisinde bulunan huzur hakki ödemelerini kooperatif kasasindan bazi yönetim kurulu üyelerinin oldukça fazla olarak sahsi banka hesaplarina yüksek miktarda para aktardiklari yönetim kurulu faaliyet raporlari, gelir gider hesaplari ve bilançolarda bu husus sabittir.

BAKIRKÖY CUMHURIYET BASSAVCILIGI SORUSTURMA BASLATTI!

Tekstilkent Yönetim Kurulu 1163 Sayili Kooperatifler Kanunu Madde-56 ÜYELIK SARTLARI VE ÜCRET ( ( Degisik Madde: 06/10/1988-3476/14 Madde ) Yönetim Kurulu Üyelerinde Asagidaki Sartlar Aranir. 3. Maddesi altinci paragrafinda yönetim kurulu üyelerine genel kurulca belirlenen ÜCRET, HUZUR HAKKI, RISTURN VE YOLLUK DISINDA HIÇ BIR AD ALTINDA BASKACA ÖDEME YAPILAMAZ. Seklinde açik hüküm içermesine ragmen 2016-2017-2018 yillarinda kooperatif banka hesaplarindan bazi yönetim kurulu üyelerine genel kurul karari olmaksizin fazla ödeme yapilmistir.

TEKSTILKENT’TE YETKISIZLIK ISTIFAYI BERABERINDE GETIRDI!

Tekstilkent Yönetim Kurulu Görevini 03.04.2016 Tarihinden günümüze kadar sürdüren Ahmet Hakan YILMAZTÜRK ‘ün Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi 21 Ocak 2020 Tarih 9998 Sayi Sayfa 196 da Tekstilkent Yönetimi Tarafindan Bakirköy 37’inci Noterligi’nin 11.12.2019 Tarih 44002 Sayi Ile Tasdikli 25 Kasim 2019 Tarihli 29 Sayili Yönetim Kurulu Kararinin 1’inci Maddesi Daha Önceden Yönetim Kurulu Üyesi Olan 11*******86 Kimlik No’lu Istanbul ******* Adresinde Ikamet Eden AHMET HAKAN YILMAZTÜRK’ ün Yönetim Kurulu Üyeligi sona ermistir



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli