Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tekstilkent Başkanı Faik Çetin Arı kendi çalıp kendi oynadı

Tekstilkent Başkanı Faik Çetin Arı kendi çalıp kendi oynadı

Tekstilkent mali genel kurulu Kendi merkez binasında 24 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşti.

Haber Şenol Özyurt

3039 üyenin olduğu Mali genel kurula 118 Asaleten ve vekaletlerle toplantı yeter sayısı ve karar nisabı aranmayarak yapıldı. Çok sıkı güvenlik ortamında gerçekleşen kongreye üyelerin itibar etmediği görüldü. Boş sandalyelere Mali genel kurul yapıldı.

Bazı, Tekstilkent ortakları gerçekleşen mali genel kurul sonucunun da haksızlık hukuksuzluk yapıldığını kanısında olduğundan bu durumu kabul etmediklerini belirtiyorlar!

Başkan Faik Çetin ARI Yönetiminin meşruiyet aradığı göstermelik seçimler ve mali kongreleri 1163 Sayılı kooperatifler kanun ve kararlarını da hiçe saydığı görülüyor.

Tekstilkent’te 17 Haziran 2023 tarihli genel kurul 85 asaleten ve vekaletlerle katılım ile yeterli toplantı nisabı sağlanamadığı gerekçesiyle bakanlık temsilcisi tarafından iptal edildi. Bir hafta sonra yani 24 Haziran 2023 Tarihinde toplantı çağrısı yapılması sonrası 118 Asaleten ve vekaletlerle toplantı yeter sayısı ve karar nisabı aranmayarak yapıldı. Sözde mali Genel kurulda Sn.Faik Çetin Arı yönetimi ve idari kadrolarıyla birlikte genel kurul salonuna ortak olup olmadığını dahi bilmediğimiz bir takım kişiler nasıl içeri alındı. Nasıl iltibas sağlandığı ve bu kişilere nasıl oy kullandırdıkları kameralarımıza takıldı. Kimi iki eliyle 2 farklı oy pusulasıyla 20 Oy kullandı.  Bazılarının ise İki Eliyle 3 Farklı oy pusulasıyla 30 Oy kullandı. Bu durum kamera kayıtlarıyla tarafımızdan tespit edilmiştir.

Tekstilkent’te sözde mali kongreye ortaklar tarafından tepkiler devam ediyor.

Divan saymanları organize bir şekilde genel kurul salonunda olmayan Ortakları ve kişilerin oylarını saymak suretiyle genel kurulu meşru hale getirmeye çalıştılar.  muhaliflerden Şenol Özyurt ile Tekstilkent tasfiye grubu başkanı Aykut Saka ile birlikte divan başkanı ve hükümet komiserlerine bu durum hakkında itirazlarını bildirmesine rağmen yapılan bu tespit ve uyarıları dikkate alınmadı. Hukuksuz gündem maddeleri oylamalarına geçilerek aslı astarı olamayan yüksek sayıda kabul oy sayımları yapıldı.

1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu ve Genel Kurul kararları hiçe sayılarak gerçekleşen sözde mali kongre.

Genel kurul toplantı Tutanakları ilgili kanun kapsamında nasıl düzenleneceği açık açık belirlenmesine rağmen muhalefet şerlerinin bir kısmını genel kurul tutanaklarına geçilmedİ. Düzenlenen hukuksuz tutanaklar üzerinde oynanan oyunlar itirazlarımız dikkate alınmadı. Hem Yaşar küçükçalık Hem de  velihat’tı olan Faik Çetin Arı 2021 Yılı ile 2022 Yılları ilişkin Yönetim ve Denetim Kurulu İbra Olmuş Oldu. Hem de gündem maddelerinin tamamını 118 Asil ve Önceden Hazırlanan Blok Naylon vekaletlerle genel kuruldan geçirmiş oldu.

 



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı