Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Tekstilkentte Adaletsizlik

Tekstilkentte Adaletsizlik

Avrupa`nin büyük kenti, tekstilin merkezi olan Tekstilkent bugüne kadar denetimine izin vermeyen yönetimlerle yönetildi. Bugün yapilan mali kongresine ise adaletsizlik ve keyfilik vardi. Küçükçalik ve yönetiminin hiçbir neden göstermeyerek, basini ve bazi

 Tekstilkentte Adaletsizlik ve Hukuksuzluk

Avrupa’nin büyük kenti, tekstilin merkezi olan Tekstilkent bugüne kadar denetimine izin vermeyen yönetimlerle yönetildi. Bugün yapilan mali kongresine ise adaletsizlik ve keyfilik vardi. Küçükçalik ve yönetiminin hiçbir neden göstermeyerek, basini ve bazi kayitli üyeleri salona almamasi bir seylerin üstünün örtülmeye çalisilmasinin nedeniydi.  
 
Tekstilkent kooperatiflestigi günden bugüne birçok yönetim degisikligi yapti, dikis tutturani ise olmadi. Seçilen her yeni yönetim ve muhalif gurup bir önceki yönetimin saibeli isler yaptigini iddia ederek suçlamalarda bulundu. Yönetimler birbirleri hakkinda 90 civarinda davalar açarak ve birbirlerini suçlayarak karaladilar. Öyle ki, bugün mali kongrede adaylasan Sükrü Kulak`in, bir önceki kongrede kooperatif üyeleri tarafindan suçlanmistilar ve çalismalarini ibra etmemislerdi, Kulak, yönetim kurulu ibra olmadiklari için kongre salonunu terk etmisti.
 
Adalet Ve Hukukun Yerini Baski
Bugün Tekstilkent, mali kurulu gergin basladi, kongre salonunda ve salon etrafinda adalet ve hukuk yoktu. Adalet ve hukukun yerini baski, zorbalik almisti. Salona üyeler tek tek kimlik kontrolü yapilarak ve Yasar Küçükçalik’in talimatiyla “istediklerinin” salona alindigi, gazetecilerin ise solona alinmasina yasak getirildigi Tekstilkent mali kongresi olayli basladi. Hatta koridorlarda güvenlik görevlilerinin basinla itis kakis yasandigi ve güvenlik sirketi müdürünün tutum ve davranislari hos degildi.
 


“Tekstilkentte Adaletsizlik Ve Hukuksuzluk Tavan Yapmis” 
Tekstilkent mali kongresinin yapildigi salonda ve salon disinda üyeler birbirlerine küfürler, hakaretler yapti. Suçlananlar arasinda Esenler Belediye baskani da vardi. Uyan Tekstilkent gurubu, mali kongreye brosürlerle ve el ilanlariyla hazirlikli gelmisti gurup adina konusan Aykut Saka, “ Tekstilkent
Hergün kan kaybediyor. Tekstilkentte adaletsizlik ve hukuksuzluk tavan yapmis Belediye Baskani buranin üzerine oyun oynuyor diye düsünüyoruz. Hak sahiplerini bezdirerek, bazi zorluklar çikararak yerlerini ellerinden alma gayreti içinde olanlarin varligini görüyoruz. Tekstilkent sahipsiz.  Istanbul’un en pahali suyunu kullaniyoruz, “baz” istasyonu tehlike saçiyor, her gün hastalanacagiz korkusuyla yasiyoruz. Seçilen yönetimleri kimse denetleyemiyor, seffaf yasalara saygili, adaletli bir yönetime ihtiyacimiz var. Tekstilkent çagdas is merkezi haline getirilmeli. Merkezi hükümete bu konuda Görev düstügü kadar Esenler belediye baskanina da sorumluluk düsmektedir. Tekstilkent hem Esenlerin hem de diger ilçelerin basta issizlik sorunu olmak üzere birçok sorununu çözebilecek bir konumdadir. Ama tekstilkent üzerine büyük oyunlar oynandigini düsünüyoruz, kooperatif yöneticilerini burayi ranta dönüstürme hayalleri oldugu kaygisini tasiyoruz” dedi.
 

Mevcut Yönetim Salonu Terk Etti
Tekstilkent mali kongresi açilmasi kisa sürdü ve genel kurul baslattigi kongreyi tamamlamadan salonu terk etti. Tekstilkenttin mevcut baskani açilis konusmasini basinin olmadigi zamanda yapti. Konusmalarin ardindan gündem maddelerine geçildi. Yönetime Divan olusmasi için önergeler verildi. Sükrü Kulak’in divan kurulu üyeleri okundu genel kurula sunuldu. Mevcut baskan genel kurulun kendi lehine gelismeyecegini divan üyeligi seçimini kaybedecegini anlayinca önce Genel kurula sahte vekâletle oy kullanildigi ve kullananlara karsi yasal islem yapilacagini beyan etti. kendine oy verecek üyelere seslenerek “ bana oy verecek üyeler genel kurulu terk etsin” dedi. Ardindan üyelerin bir kismi çikarken  “uyan tekstil grubu ve Nihat Yilmaz’in ekipleri ile mevcut baskanin destekçileri” birlikte hareket ederek genel kurulu terk etti. Sükrü Kulak ve ekibi kendilerini destekleyenlerin salonda kalmasini ve kongrenin yapilmasini istediler.
 
Kongrede bakanlik müfettislerinin yeterli nisabin olmadigini tutanak altina alarak Tekstilkent, mali kongrenin iptal edildigini söylediler.
 
Bu arada basinin yaninda yer alarak, sahiplenen Esenler Emniyet Müdürü Cihat Dagdeviren`eve çalisanlarina tesekkür ederiz.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli