Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Tekstilkentte Usulsüz Çalisma Ruhsatlari Davalik Oldu

Tekstilkentte Usulsüz Çalisma Ruhsatlari Davalik Oldu

Esenler Belediye Baskanligi tarafindan verilen usulsüz çalisma ruhsatlari Tekstilkentte davalik konusu oldu.

Haber/Hasan Gürsoy

Tekstilkent yönetiminden muvafakat almadan isyerlerinin niteligine ve taahhütnamesine aykiri olarak gida imalat ve satimi yapan isyerlerine Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlügü tarafindan 9207 sayili Isyeri Açma ve Çalisma Ruhsatlarina iliskin yönetmelige aykiri olarak tanzim edilen ve korunan ruhsatli isyerlerinin TAHLIYESI için Bakirköy 4.Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açildi.

Bakirköy 4.Sulh Hukuk Mahkeme Hakimi 10.06.2021 tarihinde saat 14.00’da kesfin icrasi ile refakate, 1 Kat Mülkiyeti Uzmani, 1 Harita Kadastro Mühendisi, 1 insaat Mühendisi bilirkisi atanmasina karar verdi.

Bilirkisi heyeti ise kooperatif alaninda, kooperatif anatasinmaz yönetim plani ve mülk sahiplerinin dükkanlari edinirken imzaladiklari taahhütnamelere göre kendilerine ait dükkanlarda EL ATMANIN teskil edecek sekilde isletme kurup kurmadiklarinin tespitine, ayrica kooperatif sahasinda taraflarca tespit edilen ve taahhütnamelerinde bulunmadigi halde gida isletmesi yapan yerlerin tespitinin istenmesi, için tasinmaz üzerinde inceleme yapmak üzere atandi.

Tekstilkent Tasfiye Grubu Baskani Aykut SAKA Tekstilkentte usulsüz çalisma ruhsati verilmesi konusunda gazetemize açiklamada bulundu. Saka “Tekstilkent yönetimi tarafindan ana sözlesmeye aykiri gida satisina için uygunluk belgesi verilen isletme sahipleri bu belge ile Esenler Belediye Baskanligina müracaati ederek hukuka aykiri isyeri gida satisi ruhsatlandirmasi üzerine sahsim olarak konuyu yargiya tasiyarak dava açtim. Bugün ise Mahkemeden atanan bilirkisi heyeti ile birlikte gida satan isyerlerin ayri ayri tespiti yapildi. Bakirköy 4.Sulh Hukuk Mahkemesi tarafindan Tekstilkentte tespit edilen usulsüz çalisma ruhsati verilen isletmeler Miss Büfe, Büfe 32, Yilmaz Market, Çarsi Market, Sunday Cafe Ates Büfe ve Çarçi AVM ile kapatilan 6 isletmeninde tepiti yapildi.”  



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı