Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Tekstilkentte Yasar Küçükçalik Yönetimine Yargitay Son Sözü Söyledi; Genel Kurul Iptalini Onadi.

Tekstilkentte Yasar Küçükçalik Yönetimine Yargitay Son Sözü Söyledi; Genel Kurul Iptalini Onadi.

Tekstilkent Kooperatif Ortaklari Tarafindan 03.04.2016 tarihli Olagan Genel Kurul Toplantisinda alinan kararlarin mutlak butlanla batil oldugunun tespitine karar verilmesi ve seçimli olaganüstü genel kurulunun yapilamasi için çagri heyetinin olusturulmasi

 

Seçimli Genel Kurul Iptaline Onama Geldi

Haber: Senol Özyurt

30 yildir Genel Kurullardan Besleniyor Dedi. Çalik kendi tescillendi!

Akabinde davali Tekstilkent Yasar Küçükçalik Yönetimi Tarafinca istinaf yoluna basvurulmus ise de, Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi Sayin Baskanligi tarafindan yapilan inceleme neticesinde ilk derece mahkemesinin 8 no'lu gündem maddesine ( Yönetim Kurulu Üyelerinin Asil ve Yedek Seçimine ) iliskin kararin yürütülmesinin geri birakilmasina iliskin hüküm kaldirilmis, davalilarin diger istinaf itirazlari yerinde görülmemistir.

YARGITAY 23.HUKUKTAN FLAS GELISME GENEL KURUL IPTALINE ONAMA GELDI!

Devaminda davalilar tarafindan mezkur istinaf kararina karsi isbu defa temyiz yoluna basvurulmus ve genel kurul kararinin seçim maddesi olan 8. maddenin butlani yönünden verilen kararin hukuka aykiri oldugu iddiasi ile bozulmasi talep edilmistir. Nitekim Yargitay 23.Hukuk Dairesi tarafindan temyiz itirazlarin reddi ile hükmün onanmasina karar verilmis olup, Kararda da görülecegi üzere davali kooperatif vekilinin tüm temyiz sebepleri yerinde görülmemis ve hükmün onanmasina 30.06.2020 Tarihinde kesin olarak karar verilmistir. Bu Nedenle karari incelemeniz için siz degerli kooperatif ortaklarinin bilgisine sunuyorum.



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı