Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Tekstilkette Yeni Bir Skandal Patlak Verdi

Tekstilkette Yeni Bir Skandal Patlak Verdi

Tekstilkent Yönetim Kurulu Baskani Sükrü Kulak geçtigimiz haziran ayinda yolsuzluk yaptigi gerekçesiyle eski yönetimi mali genel kurulda devirip yerine yönetim kurullugu üyeliginden baskan olan Sükrü Kulak bu kez kendisi hakkinda yolsuzluk iddialariyla sa

Tekstilkette Yeni Bir Skandal Patlak Verdi

Tekstilkentte sular durulmuyor

Tekstilkent Yönetim Kurulu Baskani Sükrü Kulak geçtigimiz haziran ayinda yolsuzluk yaptigi gerekçesiyle eski yönetimi mali genel kurulda devirip yerine yönetim kurullugu üyeliginden baskan olan Sükrü Kulak bu kez kendisi hakkinda yolsuzluk iddialariyla savciliga verildi.

Yolsuzluga karsi çikti. Yolsuzluk hakkinda savciliga verildi.

Tekstilkent mali genel kurulundan sonra Denetim Kurulu yaptigi çalismalarda tekstil kenttin bir takim kiralamalarda yapilan ayrintilari ortaya çikardi. Çikan ayrintilarda Baskan Sükrü Kulak eski ortak oldugu firmalara kiralama yapilmis ve bu firmalarda alt kiralama sekliyle baska firmalara kiraya verildigini tespit edildigi ortaya çikmis.

“özelliklede ben basimi her zaman dik dolasacagimin”

Bu konu hakkinda Tekstil kent Baskan Yardimcisi Nihat Yilmaz Gazetemiz çarpici ve ilginç açiklamalarda bulundu.Yilmaz “Mali genel kurulda üyelere verdigimiz söz su biz burada dürüst yönetim olacagiz adil hane davranacagiz haksiz usulsüzlük oldugunda bunun mücadelesini verecegimizi üyelere söz verdik. Özelliklede ben basimi her zaman dik dolasacagimin sözünü genel kurulunda üyelere verdim.

“burada usulsüz kanuna aykiri islerin arkasindayim”

Denetim kurulu tespitleri arasinda GD depolari incelediginde kiralama isinin Baskan Sükrü Kulak Ile oldugunu tespit ettik. Zaten bunun söylentisi geçmis dönemlerde vardi. Biz bu olayi dava sürecine tasidik. Bugün itibariyle. Denetim kurulu ve ben Bakirköy Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunduk. Sahsim nasil Nuri Karaduman Yönetiminde basvurduysam yine bu dönemde de bulundum.

“is ortagi Ismail Türedi ve Sükrü Kulak’in istifa etmesi gerekir”

Çünkü ben verdigim sözü tutmaya devam ediyorum. Burada usulsüz kanuna aykiri islerin arkasindayim. Mücadelemi sürdürücem. Bu arada Sükrü kulak yönetimi her konuda samimiyetligini dürüstlügü yitirmistir. Dolasiyla is ortagi Ismail Türedi ve Sükrü Kulak’in istifa etmesi gerekir. Denetim kurulu ile birlikte tespit edilen dosya ekleriyle birlik bugün itibariyla Cumhuriyet savcina verdik. Müracaat savcisi hemen dilekçemizi kabul etti. Bu konuyla alakali ayni zamanda savciya ifademizi de verdik. Dava sürecini girdigimizden dolayi fazla detaylari açiklayamayacagim. Sadece su söyleye bilirim Sükrü Kulak’in firmasina alt kiralama sekliyle verildigini tespit ettik. Ismail türedi ise sükrü Kulak’la is ortakligindan dolayi zan altinda birakmaktadir.

“Defolari çikti. Bu defoyla devam edemezler”

Dün yapilan toplantida yönetim kuruluna bu konuda 30 yakin belge ile açiklama yapildi. Yönetim kurulu arkadaslarimizla hepsini paylastim gereginin yapilmasini kendilerinden rica ettim. Yönetim kurulu kendileri karar verecekler. Artik Yönetim Kurulu arkadaslarimiz bu iki üyeyi mutlaka saf disi birakmasi gerekiyor. Çünkü Nuri Karaduman döneminden beri genel kurulda da konusulan dillendirilen bizimde pesinde mücadele ettigimiz ve denetim kurulu ile ortaya çikarttigimiz gerçekler. bu gerçeklere istinaden istifa etmeleri gerekir. Defolari çikti. Bu defoyla devam edemezler.

“Ya bu saibenin yaninda yer alacaklar”

Yönetim kurulumuz bir tercih yapacak, Yönetim kurulu baskaninin istifasini bekliyorum. eger istifa etmezler ise eger kalmayi tercih ederlerse bundan sonra Yönetim Kurulu arkadaslarimizin sergileyecegi durum ya bu saibenin yaninda yer alacaklar. Yâda yeniden bir durus sergileyerek Tekstil kentte faaliyetlerine devam edecegiz.

“Ciddi rahatsizlik duyuyorum ve üzülüyorum”

Son olara sunu belirteyim ciddi rahatsizlik duyuyorum ve üzülüyorum. Ancak görevimiz geregi gerekeni yapmanin sorumlulugu bilincindeyim. Bu anlamda Denetim Kurulu ile savciliga basvurmak zorunda kaldik.

Haber: Hasan Gürsoy



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli