Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

TEMIZ TOPLUM DERNEGI BASKANI BILAL AY'DAN KÜRSAT AYVAZOGLU AÇIKLAMASI: SADECE BIR KISI DEGIL 2,5 MILYON KISI UYUSTURUCUYA BULASMIS

TEMIZ TOPLUM DERNEGI BASKANI BILAL AY'DAN KÜRSAT AYVAZOGLU AÇIKLAMASI: SADECE BIR KISI DEGIL 2,5 MILYON KISI UYUSTURUCUYA BULASMIS

Temiz Toplum Dernegi'nden açiklama: "Uyusturucu ile savas siyaset üstü olmali. Gelin birlikte mücadele edelim"

haber/Özay Sali
Temiz Toplum Dernegi'nden Kürsat Ayvatoglu açiklamasi geldi. Bir araç içerisinde uyusturucu kullanan görüntüleri ortaya çikan Ayvatoglu hakkinda konusan Temiz Toplum Dernegi Genel Baskani Bilal Ay, "Bu yara bir kisinin degil maalesef toplumumuzun yarasi. Öte yandan sadece bir siyasi partinin, bir düsüncenin, toplumun bir kesiminin sorunu da degil. Maalesef hangi partiye oy veriyor olursa olsun, hangi gelir düzeyine ya da fikriyata sahip olursa olsun uyusturucu her kesim için büyük bir problem. Bunu sadece bu haberlerde degil, sokaklarda da görebiliyoruz" seklinde konustu.

EN AZ BIR KERE UYUSTURUCU KULLANANLARIN ORANI YÜZDE 3,1

Tüm Türkiye'nin bu konu üzerinden uyusturucuyu konustuguna vurgu yapan Ay, "Ancak yine meselenin özünü maalesef iskaliyoruz. Sanki uyusturucu sadece lüks araçlarda, zengin kisilerin yaptigi bir seymis gibi bir algi ortaya konuyor. Oysa ki böyle degil. Çok fakir gençlerimiz de bu belaya düsmüs durumda. Uyusturucuya ulasabilmek için torbacilik yapiyorlar. Hirsizlik yapiyorlar. Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi'nin 2018 yilinda yayinlanan “Genel Nüfusta Tütün, Alkol ve Madde Kullanimina Yönelik Tutum ve Davranis” baslikli arastirmasina göre, Türkiye nüfusunun yüzde 3,1'i hayatinda en az 1 kere uyusturucu kullanmis. Bunu nüfusa genelledigimizde 2,5 milyon civarinda bir rakamla karsilasiyoruz" diye konustu.
BIRLIKTE MÜCADELE ETMELIYIZ
Böylesine büyük bir sorunu, dar bir kapsama hapsetmenin meselenin çözümüne hizmet etmeyecegini ifade eden Baskan Ay, "Simdi bu olumsuz örnek üzerinden isin asli yine gözardi ediliyor. Bugün, bu konu üzerinde konusan, twit atan kim varsa, uyusturucu ile mücadelede kati bir durus ortaya koymaya davet ediyoruz. Simdi hepsinden beklentimiz, uyusturucuya karsi bir mücadele sürecine dahil olmalari. Biz, Temiz Toplum Hareketi olarak yillardir bu mücadelenin içerisindeyiz. Samimiyetle ifade ediyorum ki herkese kapimiz açik. Yoksa bir genç ve onun siyasi aidiyeti üzerinden olaya yaklasilirsa, uyusturucu ile mücadele edilmis olmaz" ifadelerini kullandi.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli