Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

?Temiz Türkiye`m Projesi`nde? Esenlerde var

?Temiz Türkiye`m Projesi`nde? Esenlerde var

Çevre ve Sehircilik Bakanligi`nin "Temiz Türkiyem Pilot Egitimi Projesi" kapsaminda çevre müfettisi çocuklar, çevreyi kirletenlere karsi savas açacak .bu kapsamda Esenler`li ögrenciler projeye dahil edildi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

 

“Temiz Türkiye’m Projesi’nde” Esenlerde var

 

Çevre Kirliligine Ögrenciler "Dur" Diyecek

 

Çevre ve Sehircilik Bakanligi`nin "Temiz Türkiyem Pilot Egitimi Projesi" kapsaminda çevre müfettisi çocuklar, çevreyi kirletenlere karsi savas açacak .bu kapsamda Esenler`li ögrenciler projeye dahil edildi. 
Toplumun her kesiminde, çevre bilinci olusturmak için egitim ve bilinçlendirme çalismalarini yapacak olan Çevre ve Sehircilik Bakanligi, ilk etapta belirlenen, 15 belediyedeki 4. Sinif ögrencilerini adeta birer çevre müfettisi olarak yetistirecek. Bu kapsamda baslatilan "Temiz Türkiyem Pilot Egitim Projesi" ile ögrencilerin çesitli aktivitelerle egitilerek birer çevre müfettisi olmasi saglanacak. Özel kimlik kartlari dagitilacak ögrenciler için çevre konulu egitim seminerleri, geri dönüsüm çalismalari, tiyatro gösterileri, çevre gezileri ve yarismalar yapilacak. Bu ay baslayacak olan proje, Çevre ve Sehircilik Bakanligi, belediyeler ve il müdürlükleriyle ortak yürütülecek.
Projeye ilk etapta Küçükçekmece, Bagcilar, Esenler, Üsküdar, Fatih, Altindag, Keçiören, Sincan, Sahinbey, Adapazari, Trabzon, Denizli, Adiyaman, Usak ve Bilecik belediyelerinden baslanacak.
"Temiz Türkiyem Pilot Egitim Projesi" kapsaminda belediyelerde görev yapacak teknik personele egitimler yarindan itibaren Ankara`da verilmeye baslanacak. 2 gün sürecek olan egitim programinda katilimcilara çevre egitimi, çevre egitim uygulamalari, aktif ögrenme çalismalari ve çocuklara yönelik egitim çalismalari hakkinda bilgiler verilecek.

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli