Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

15 Temmuz Sehitler Parki mi Ticarethane mi?

15 Temmuz Sehitler Parki mi Ticarethane mi?

IBB ve Esenler Belediyesi birlikteliginde yapilan, Istanbul halkin hizmetine açilan 15 Temmuz Sehitler Parki hafta sonu tiklim tiklim? Park tüccar mantigi ile açildi, ESKON AS tezgahi kurdu, ne kadar araç o kadar kar, ?onlar uyanik mal sahibi, halk enayi

 15 Temmuz Sehitler Parki mi Ticarethane mi?
 
IBB ve Esenler Belediyesi birlikteliginde yapilan, Istanbul halkin hizmetine açilan 15 Temmuz Sehitler Parki hafta sonu tiklim tiklim… Park tüccar mantigi ile açildi, ESKON AS tezgahi kurdu, ne kadar araç o kadar kar, “onlar uyanik mal sahibi, halk enayi mi? 15 Temmuz Sehitler Parki, gelecekte bakalim neler getirecek, içinden nasil bir çapanoglu çikacak?


Bazilari memnun, bazilari karamsar…
Bir rivayete göre, Piknik için hafta sonunu bekleyen ve nerede ailece bir gün geçiririm diye düsünen Esenler’liler, artik böyle düsünmeyecek. Diger bir rivayete göre ise IBB ve Esenler Belediyesi tarafindan Metris kislasinda bosalan askeri alani, Esenler Belediyesi bir süreligine de olsa halkin piknik yapmasi için hizmete park ücretli devam edecek. Isin gerçegini ve mutlulukla, mutsuzlugu Piknik alanina gelen vatandaslar ikiye bölünerek anlatti. Bazi vatandaslar uygulamalardan memnun olmadiklarini, “oto parkin” ücretli olmasina tepki gösterirken, büyük bir çogunluk ise memnuniyetini belirtti.


“Bütçemize Yük Olmadan Piknik Yapiyoruz”
Piknik alaninda, mikrofon uzattigimiz vatandaslardan, Bünyamin Öksüz, “ ben buraya yakin bir yerde, kentsel dönüsüm konutlarinda oturuyorum. Bayburt’luyum. Bizlere bu nimetleri sunan herkese tesekkür ediyorum. Eksikleri ile açilan bu alana haftada bir günde olsa ailece gelip güzel bir gün geçirme imkâni buluyoruz. bütçemize yük olmadan hafta sonunu hem ailelerimiz, hem de komsularimizla geçiriyoruz.Her sey güzel, sosyallesiyor insanlarla kaynasiyor, vatandaslik baglarimizi kuvvetlendiriyoruz, piknik sahane her sey güzel..

 “En Yüksek Emlak Vergisin Karsiligi Ücret Olmamali”
Eksik olan ise araç parkinin ücretli olmasidir. Bakiniz bugün belirli bir ücret aliniyor, yarin ne olacak? Araç sayisi artarsa bu rakamlar yerinde kalacak mi? Sonra biz emlak vergilerimizi en yüksek rakamlardan ödüyoruz. Karsiliginda hizmet almamiz gerekirken, hizmetlere de ayri bir ücret ödemek dogru degildir. Herkesin kafasi karisik, ileriye dönük burasi bir rant kapisi mi olacak, birileri halkin sirtindan paralar mi kazanacak? Bu endiselere ve kafa karisikligina meydan verilmemeli. Esenlere ve diger ilçelere hizmet veren bu alan yeterli degil, ama halkimizin için çok önemli bir yer. Sikâyetimiz bu gibi yerler, halkin yerleri, halka hizmet için açilmali ve ücretsiz olmali.


“Belediyenin Yaptigi Hizmetler Parasiz Olmali”
Hasan Delioglan isimli Edirneli aile ise, “ hem parasiz, hem ilçemizin içinde, evlerimize yakin bir yerde doga ile tanismak bizleri mutlu etti. Eksikleri ile açilan bu alanin hizmet vermesi bizleri memnun etmistir. Oto Parkin ücretli olmasini dogru bulmuyoruz. Halkin yeri halka ait olmalidir, birilerinin ticaret hanesi olmasina karsiyiz. Vergilerimizi veriyorsak, vatandaslik görevlerini yerine getiriyorsak, karsiligi bize hizmet olmali. Belediyenin yaptigi hizmetler para ile halka satilirsa buna hizmet denir mi?”



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli