Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

TEOG Türkiye Birincisi Yine Dersim`den

TEOG Türkiye Birincisi Yine Dersim`den

Temel Egitimden Orta Egitime Geçis (TEOG) sinavinda Türkiye birincisi Dersim`in Çemisgezek ilçesinden Mahir Gündogdu oldu.

TEOG Türkiye Birincisi Yine Dersim’den

Temel Egitimden Orta Egitime Geçis (TEOG) sinavinda gelenek bozuldumadi. Birinci yine Dersim’den çikti. 

Temel Egitimden Orta Egitime Geçis (TEOG) sinavinda Türkiye birincisi Dersim’in Çemisgezek ilçesinden Mahir Gündogdu oldu.

Dersim’in Çemisgezek ilçesi, Temel Egitimden Orta Egitime Geçis (TEOG) sinavindan gelenegi bozmadi. Ilçenin Payamdüzü Ortaokulu ögrencisi Mahir Gündogdu, ikinci dönem TEOG sinavinda sorularin hepsini dogru yanitlayarak tam puan aldi. Okuldan artakalan zamanini hayvan otlatmakla geçiren Gündogdu’nun hedefi doktor olmak.

SORULARIN HEPSINI DOGRU BILDI

Çemisgezek Payamdüzü Ortaokulu ögrencisi Mahir Gündogdu, TEOG sinavinda 6 dersten sorulan toplam 120 sorunun tamamini dogru yanitlayarak Türkiye birincileri arasinda yer aldi. Ailesi küçükbas hayvancilikla ugrastigi için yaz tatilini yaylalarda, okul sonrasi zamanlarini ise hayvan otlatmakla geçiren Gündogdu, “Ailem küçükbas hayvancilikla ugrasiyor. Yaz aylarinda yaylalara çikiyoruz. Ailem yaylaya erken çiktigi zamanlarda dedemin yaninda kalarak egitimime devam ediyorum. Okul sonralarinda ailemin yanina giderek onlara yardimci oluyorum. Koyun otlatmaya gittigimde yanimda ders kitaplarimi da aliyorum. Yasam sartlarimiz gerçekten zor. Ama bu zor kosullar karsisinda ailem beni hiç ezmedi, sürekli destek oldu” dedi.

“DOKTOR OLMAK ISTIYORUM”

Basarisinda en büyük payin ögretmenlerinin oldugunu anlatan Gündogdu, “Ögretmenlerimiz bizi sinava çok iyi hazirladi. Ders sonralarinda bile bizlerle yakindan ilgilendiler. Agabey, abla, kardes gibi birlikte soru çözdük. Ben buradan aileme, okul müdürümüz Birsel Tutar ve eski okul müdürümüz Bedri Gülcemal Ardiç basta olmak üzere bizlere emek veren bütün ögretmenlerime tesekkür ediyorum. Ege illerinden birinde fen lisesi okumak istiyorum. Ileride doktor olmak istiyorum” diye konustu.

Oglunun basarisindan duydugu memnuniyeti dile getiren baba Güzel Gündogdu ise böylesine zorlu bir hayata ragmen oglunun basarisinin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettigini belirtti. Gündogdu, “Oglum bütün imkansizliklara ragmen emeginin karsiligini aldigi için çok memnunum. Oglumun iyi bir fen lisesinde okumasini istiyorum. Ogluma emek veren ögretmenlerini ve idarecilerini kutluyorum” dedi. Kaynak: Dersimnews.com 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı