Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Terör Bitecek` Dediler; Terör Basladi

Terör Bitecek` Dediler; Terör Basladi

"O söylüyor. Kendi dilinden Magosa Limani, limandir, liman. Beni öldürende yoktur din, iman diyor. Bu tür dramlarin yasanmasini istemiyoruz, bizim huzura, birlikte yasamaya ihtiyacimiz var. Uygarca tartismaya ihtiyacimiz var. Her seferinde bunu söyledim.

 Terör Bitecek" Dediler; Terör Basladi
 
Kiliçdaroglu`nun açiklamalari söyle:
"O söylüyor. Kendi dilinden Magosa Limani, limandir, liman. Beni öldürende yoktur din, iman diyor. Bu tür dramlarin yasanmasini istemiyoruz, bizim huzura, birlikte yasamaya ihtiyacimiz var. Uygarca tartismaya ihtiyacimiz var. Her seferinde bunu söyledim. Teröre karsi amasiz, lakinsiz hepimizin karsi çikmasi gerektigini söyledim ve yine söylüyorum. Dilimde tüy bitse de devam edecegim.
 
Ta ki Aybükeler Anadolu`nun her yerinde rahatça görevlerini yapincaya kadar, askerler, polisler terör belasiyla karsilasmayan kadar. Hep birlikte teröre lanet okuyacagiz.
 
15 Temmuz`un bilinen bütün ayrintilari bu raporda yer aldi. Ayrica bu rapora girmeyen ama yine CHP`li milletvekilleri tarafindan savcilara verilen özel dosyalar vardir. Orada da FETÖ`nün ordu içinde nasil yapilandirildigi vardir Bizim amacimiz neydi? 15 Temmuz`u kimler yapti? Ve üzerine gidelim.
 
"Sehit yakinlarina sesleniyorum, hala AKP`ye güvenecek misiniz?
TBMM sabaha kadar çalisti, mücadele etti, emek harcadi. Kursunlara, bombalara ragmen meclis kürsüsünü terk etmediler. Zor bela komisyon kurduk. 26 Temmuz`da komisyon kuruldu. 3 Agustos`ta AKP Grup Baskanvekili diyor ki "Komisyon kurmaya gerek yok." Ana aktörler gidip ifade vermedi.
Sehitlerin yakinlarina sesleniyorum. Bu darbenin ortaya çikmamasini savunan AKP`ye hala güvenecek misiniz?
"Gelmek istiyorlar, niye hükümet izin vermiyor"
Bir musibet bin nasihattan evladir. Böyle bir musibetle karsilastik, niye oturup arastirmiyoruz? Getirdiler komisyonun basina FETÖ`yü öven adami. Zaten bir sey çikmayacagi bastan belliydi. Eski Genelkurmay Baskanlari geliyor, MIT Müstesarlari geliyor, su andakiler gelmiyor. Gelmek istiyorlar, niye hükümet izin vermiyor. Açigi ortaya çikacak.
Bir musibet bin nasihattan evladir. Böyle bir musibetle karsilastik, niye oturup arastirmiyoruz? Getirdiler komisyonun basina FETÖ`yü öven adami. Zaten bir sey çikmayacagi bastan belliydi. Eski Genelkurmay Baskanlari geliyor, MIT Müstesarlari geliyor, su andakiler gelmiyor. Gelmek istiyorlar, niye hükümet izin vermiyor. Açigi ortaya çikacak.
"Mahkemeler canli yayinlansin"
Savcinin iddianamesine müdahale ediyorlar. Savciyi görevden aliyorlar. Mahkemeler canli yayinlansin. "Simdi onlar dogrulari söylemiyor" diyorlar. Darbe yapilacagi biliniyordu, önlenmedi ama bu darbe girisiminden bir firsat çikardilar, 20 Temmuz`da baska bir dabe yaptilar. Hep diyorlar ki 17-25 darbe girisimiydi. Su soruyu sormak lazim.
Madem 17-25`i milat aliyorsunuz, o zaman neden gazeteci Fehmi Koru`yu Pensilvanya`ya gönderdiniz? "Biz elini, ayagini öpüyoruz. Sayin Koru sana Basbakanlik, Cumhurbaskanligi uçagini verelim. Git, aramizi düzelt." Bir ipte iki cambaz oynamaz.
"Bu darbenin siyasi ayagi yok mu?"
Bu darbenin siyasi ayagi yok mu? Her yerde söyledim, bir daha söyleyecegim. Baklavaci buldunuz, çikolataci buldunuz, sanayici buldunuz, hakim buldunuz, savci buldunuz, ögretmen buldunuz, ögrenci buldunuz. Siyasetçi yok mu? Elbette var, elbette var. Kim? Iktidar sahipleri onlar.
"FETÖ`yle yillarca mücadele eden gazeteciler içeride, damatlar disarida"
Darbe dönemlerinde hukuk, anayasa askiya alinir. 20 Temmuz`dan sonra ikinci bir darbe girisimi ve sonuçlarini yasiyoruz. Yeni suçlar yarattilar. Bankada hesabi olma suçu. Çocugu okula gönderme suçu yarattilar. Okula kim izin verdi, sen git onunla ugras. Keyfilik ve ihbarcilik var. Medyaya sansür, her darbede olur, yeniden yasiyoruz. 151`dden fazla gazeteci hapiste. Üstelik bir kismi Gülen cemaatiyle mücadele etmistir. Simdi onlar FETÖ`cü diye içerideler.
Damatlar serbest birakiliyor. Sabit ikametgahi gerekçesiyle serbest birakiliyor. Dayisi olan serbest kaliyor. Murat Sabuncu`nun, Ahmet Sik`in, Ahmet Altan`in, Mehmet Altan`in, Nazli Ilicak`in evi yok mu? Evi var. Sözcü muhabirlerinin evi yok mu? Neden serbest birakiliyorlar? Dayilari yok, kayinpederleri yok, paralari yok. "Dogrucu Davut`san ben seni süründürürüm" diyorlar. Bu ortam 20 Temmuz darbe ortamidir” 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı