Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi’nin son derece degerli arazisini 41 milyon TL’ye satisa çikardi.

Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi’nin son derece degerli arazisini 41 milyon TL’ye satisa çikardi.

IBB'nin yaklasik 300 bin metrekarelik arsasini, Meclis çogunlugunu kullanarak yesil alana aldirtan AKP’li Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi’nin son derece degerli arazisini 41 milyon TL’ye satisa çikardi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) yaklasik 300 bin metrekarelik arsasini, Meclis çogunlugunu kullanarak yesil alana aldirtan AKP’li Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi’nin son derece degerli arazisini 41 milyon TL’ye satisa çikardi.

Esenler Belediyesi, Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, Davutpasa’daki Yildiz Teknik Üniversitesi’nin karsisinda bulunan ve Esenler Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü tarafindan kullanilan, 67 ada 44 parseli satisa çikardi. Yildiz Caddesi ile Sarigöl Caddesinin birlestigi kösede yer alan 5 bin 497 metrekarelik arsa için 41 milyon 228 bin 175 TL muhammen bedel belirlendi. Imar plani “Özel Saglik Tesisi Alani” olarak düzenlenen parselin satis ihalesi, 30 Aralik 2021 tarihinde yapilacak. Esenler Belediyesi daha önce de, kendi mülkiyetinde bulunan ancak üzerinde cami, okul gibi resmi yapilarin bulundugu arazileri Maliye Hazinesi’ne satmisti.

IBB’NIN ARAZILERINI YESIL ALANA ALDIRTMISTI

Belediyenin arazisini satmak için ihale açan, IBB Meclisi AKP Grup Baskanvekili ve Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, 2019 seçimlerinden sonra, IBB’nin yaklasik 300 bin metrekarelik arazisini yesil alana aldirtmakla övünmüstü. Yesil alana aldirtilan araziler içindeki en önemlisi, AKP yönetimi zamaninda Dubai Seyhine satilmak istenen Levent’teki eski IETT Garaji da vardi. Ve yine eski yönetim zamanindan satis listesine konan ancak satilamamis Besiktas’taki de bulunuyordu. Göksu 10 Aralik 2019’da yaptigi açiklamada, sanki kendi yönetimleri zamaninda buralar satisa çikarilmamis gibi, özetle sunlari söylemisti:

“Geçtigimiz Ekim (2019) ayinda Ak Parti ve MHP Grubu’ndaki arkadaslarimizin teklifiyle Istanbul’da yaklasik 295 bin metrekare alani yesil alani almistik. Bu 7 tane ilçe ayri parseller seklindeydi. Bunlar gerçekten kentin yesille ilgili ihtiyacini karsilamak adina bir fonksiyon icra edici ve mülkiyeti de IBB’ye ve IBB sirketlerine ait arsalardi. Buralar nefes alacak noktalar bu nefes alacak noktalari halkin kullanimina kullanmak bir kamunun kaynagini üretmekten daha çok halkin refahi için önemli imkanlardir.”



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı