Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Tevfik Göksu IBB’yi elestirmisti, kendisi yüzde 50 düsürdü

Tevfik Göksu IBB’yi elestirmisti, kendisi yüzde 50 düsürdü

IBB’nin 2021 yili bütçesinde sosyal yardim bütçesinin, yüzde 3’ten yüzde 2’ye düsürüldügünü savunarak elestiren IBB Meclisi AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu’nun yönettigi Esenler Belediyesi’nde sosyal yardim bütçesini 2020 yilinda yüzde 50 düsürdügü ort

IBB Meclisi AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu'nun baskanligini yaptigi Esenler Belediyesi'nin 2020 yili faaliyet raporu nisan ayi meclis oturumlarinda oyçoklugu ile kabul edildi. Faaliyet raporuna muhalefet serhi düsen CHP grubu adina konusan meclis üyesi Kemal Sahin, belediyenin 2020 yili bütçe gelirinin 303 milyon 632 lira, giderinin ise 363 milyon 696 bin lira oldugunu belirterek “Gayrimenkul satislarina ragmen bütçe 60 milyon TL açik vermistir. 2019 yili borç toplami 244 milyon 863 bin TL iken bu borç tutari 2020'de yüzde 28 artarak 313 milyon 219 bin TL'ye ulasti. Bu rakamlar Esenler Belediye'sinin bir borç sarmalinda oldugu gösteriyor” dedi.

“HEDEF 17 BINDI, 3 BIN KISIYE YARDIM EDILDI”

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü faaliyetleri için 2020-2024 stratejik planinda yardim yapilacak kisi sayisini 2020 yili için 17 bin kisi olarak belirlendigini aktaran Sahin, sadece 3 bin 838 kisiye yardim edilebildigini söyledi. Sahin “Pandemi döneminde daha çok ihtiyaç sahiplerine yardimlarinizla ulasmaniz gerekirken, hedeflediginiz sayinin çok altindasiniz. Oysaki stratejik planinizda ilçemizde önemli sayida yardima muhtaç aile ve bireylerin oldugunu tespit etmissiniz.  Tespitleriniz dogrultusunda çalismiyorsunuz” diye elestirilerde bulundu. Sahin, Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü'nün 2019 yilinda sosyal yardimlara 11 milyon  bütçe  ayirmisken, 2020 yilinda bu rakamin yari yariya düsürülerek 5 milyon 470 bin TL'ye indigine dikkat çekti. “Issizlige çare oluyoruz” sloganiyla tanitimi yapilan 7 bin kisiye istihdam saglamasi hedeflenen Esenler Kariyer Merkezi(ESKAM) ile 2020 yilinda sadece 2 bin 257 kisiye istihdam sagladigini kaydeden Sahin “Buradan su anlasiliyor; Esenler'de ya isveren yok, ya issiz insan yok ya da ESKAM yetersiz  bir merkez” dedi.

Esenler Belediye Meclisi Üyesi Kemal Sahin

“BELGENIZ VARSA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN”

Faaliyet raporunun görüsülmesi sirasinda PKK tartismasi da çikti. AKP'li Meclis Üyesi Mehmet Ridvan Arslan faaliyet raporu ile ilgili yaptigi konusmada “55 binden fazla aileye yardim yaptik. Pandemiye ragmen bütçesini en güzel kullanan bir belediyeyiz. Bizim 10 yildir yaptigimiz bir proje ESKAM'in benzerini su an IBB yapmaya çalisiyor. Bir farkla; gizli ve açik ortaklarina paylastirarak. Yüzde 35'ini IYI Parti, yüzde 35'ini de kendilerini hiçbir sekilde saklamayan PKK'nin arka bahçesi HDP'ye paylastirmak suretiyle…” dedi. CHP'li Sahin Arslan'a itiraz ederek “Bunu ispatlayabilir misin? Ses kaydi aliyorum. Sözünüzü geri alin. IBB'de PKK'lilar mi çalisiyor?” dedi. Arslan da “Yüzde 35'ini açik ortaginiza, yüzde 35'ini de gizli ortaginiza verdiginizi herkes biliyor” karsiligini verdi. Sahin de AKP'lileri ellerinde belge varsa savciliga suç duyurusunda bulunmaya çagirdi.

ESENLER BELEDIYESI'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan konuyla ilgili Esenler Belediyesi’nden açiklama geldi.

Açiklamada “Esenler Belediyesi sosyal yardim bütçesini düsürmedigi gibi yüzde 114 artirdi. 2020 yilinda 7 milyon olan Esenler Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü'nün bütçesi, 2021 yili için 15 milyona yükseltildi” denildi.

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bünyesinde bulunan Spor Müdürlügü'nün ayrilarak ikiye bölünmesi nedeniyle bütçede düsüs oldugu belirtildi.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli