Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

TIP "Müdahale Kongresi"ni düzenledi | Erkan Bas: Türkiye’nin gelecegi halk ittifakidir

TIP "Müdahale Kongresi"ni düzenledi | Erkan Bas: Türkiye’nin gelecegi halk ittifakidir

TIP’in "müdahale kongresi" Türkiye’nin farkli yerlerinden gelen yüzlerce partiliyle gerçeklesti...

Türkiye Isçi Partisi (TIP) 61. kurulus yildönümü nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde kongre düzenledi. Bulusmada konusan TIP Genel Baskani Erkan Bas, dün 6 partinin bulusmasiyla ilgili “Türkiye bu fotografa sigmaz” dedi.

Kongrede ilk olarak Parti Sözcüsü Sera Kadigil konusurken, Kadigil, TIP’in 1960’lardaki liderleri Behice Boran’in, Mehmet Ali Aybar’in sözlerinden alinti yapti, partisinin ilk isinin "Saray rejiminden kurtulmak" oldugunun altini çizdi.

Kadigil’in konusmasinin ardindan Mogollar sahne alirken son konusmayi TIP Genel Baskani Erkan Bas yapti. Bas, Cumhurbaskani Erdogan’a seslenirken “Sarayinda oturup bu ülkeyi açliga mahkum eden Tayyip Erdogan. Ey bu Saray rejiminden beslenen patronlar, tarikatçilar, isbirlikçiler, mafya bozuntulari. And olsun ki hesaplasacagiz. Bu bir kurtulus hareketidir. Kurtulus için hesaplasacagiz. Kardesler, dogup büyüdügümüz bu topraklara, bizi besleyen dogasina, bu mavi gezegene borcumuz var. Biz yillardir direnmemize ragmen 'Bu daha baslangiç' demeyi Gezi'den ögrendik” dedi.

https://www.gercekgundem.com/images/posts/202202/349065_2048x1152.jpg

Gerçek Gündem’den Firat Fistik’in haberine göre kongrenin en önemli vurgularindan biri "hesaplasma" vurgusuydu. 

TIP Genel Baskani Erkan Bas da konusmasinda özellikle Millet Ittifaki’ni da uyardi ve 6 parti liderinin birlikte çektirdigi fotografa dair "Türkiye, bu fotografa sigmaz" dedi. 

Erkan Bas, ayrica "Kendi çikarlarini halkin çikarlarinin önüne koyani herkes affetse biz affetmeyiz" diye konustu.

https://www.gercekgundem.com/images/posts/202202/349066_2048x1536.jpg

“SOLCULARA SOLCULUK YAPMAYACAGIZ”

TIP’in varligina ve hedeflerine dair de konusan Erkan Bas, ‘Biz solculara solculuk yapmayacagiz’ ifadelerini kullanirken TIP’lilerin, özellikle sag partilere oy vermis, solla hiç temas kurmamis kisileri örgütlemeyi hedeflemesi gerektigini belirtti.

Riza Türmen, Sebnem Gürsoy, Afsar Timuçin, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora, kongreye mesaj yollarken özellikle HDP’nin eski es genel baskani Selahattin Demirtas’in mesaji yogun alkis aldi. Bulusmada alkisi en çok alan an da Demirtas’in mesajinin okundugu andi. Bu mesajin yani sira Gezi’de hayatini kaybedenler anilirken ve Gezi ile ilgili videolar göründügü anlar da yogun bir alkis aldi.

Kongreye katilan partililerin önemli bir agirliginin gençlerden olusmasi dikkat çekti. Kongrede, ayrica isten atilan ve direniste olan isçiler de sahneye çikti ve alkislandi.

Odatv.com



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı