Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

TIRAS OLDU

TIRAS OLDU

16/9 diye bilinen ve siluet tartismalarinin merkezinde duran, Zeytinburnu sahildeki yüksek binalar tiras olmaktan kurtuldu.

TIRAS OLDU

16/9 diye bilinen ve siluet tartismalarinin merkezinde duran, Zeytinburnu sahildeki yüksek binalar tiras olmaktan kurtuldu. O konuda onca söylenen söz de böylece tiras olmus oldu!

Isin ilginci siluet davasindan aklanan binalarin aklanma sebebi, davaya bakan hâkimlerin Fetocu olmasi oldu!

 

Hâkimler Fetocu, peki partili cumhurbaskani da mi Fetocu! O binalari gündeme tasiyip, kamuoyu önünde firça atma mesabesinde konusma yapmalarini biz duyduk bu hâkimler mi duymadi?

 

Koskoca cumhurbaskanini bu duruma düsürmeye kimsenin hakki yok. Adam gibi yedik bir halt deyin üzerine tüy dikmeyin.

 

Oranin yikilmayacagini, hangi pazarliklarin döndügünü çok iyi biliyoruz. Istanbul`a ihanet ettik diyen partili cumhurbaskaninin bahsettigi ihanetlerden biridir o binalar. Beton ile kalkinma yapilacagini sanan, siyaseti beton ve müteahhitler ile finanse eden, hain anlayisin kaziklaridir o binalar.

 

Dinimizde domuz eti yemek haramdir da arsa ve binalardan rant kazanmak helal midir? Asip gürleyip geri çekilmek, yaptigin konusmalari tiras boyutuna indirgemek bu sekilde milleti uyutup uyusturmak helal midir?

 

"Bir dediginiz bir dediginizi tutsun" adli yazimizda bahsetmis idim bu anlayisin oportünist, pragmatist yaklasimindan! Iktidarin ekonomide, iç politikada, egitimde özellikle imar konusunda bir dedigi bir dedigini tutmuyor yaptiklari hiçbirine uymuyor.

 

Yenilen her halti Feto deyip geçistirenler, imar üzerine söyledikleri de yaptiklari da birbirinden beter olanlar, ihale ve imar üzerine her gün degisiklik icat edip saçmalayanlar kafalari ranttan ve komisyondan baska bir seye çalismayanlar, dünya lideri diye ilan ettikleri, koskoca cumhurbaskaninin dediginin aksinde görüs belirtenler siz ne ayaksiniz. Yapmadiginiz bu tiras, koskoca partili cumhurbaskaninin konusmalarini tiras mertebesine çekiyor, siz kime hizmet ediyorsunuz.

 

Siz ne ayak olursaniz olun, siz ne tür tras yaparsaniz yapin. Bilinçli ve duyarli vatandaslar olarak bu isi zamana yayarak; önce müteahhit, sonra IBB daha sonra da Zeytinburnu Belediyesi suçlanarak savsaklandi, genele yayildi, kamuya mal edilip içsellestirildi. Bu taktik aslinda Fetonun taktigidir! Sonuç AKP Feto iliskisinin geldigi noktadir!

 

Olan Istanbul`a oluyor, olan gelecek kusaklara oluyor. Kanal Istanbul adli, yüksek olmasa da alçak, imar ve rant merkezli Istanbul`a ihanet projelerinden biri de finansina Katar katki saglayacak, çilgin olacak tirasi ile gündeme getiriliyor. Onun da kaziklari çiktikça, zamana yayarlar, genele yayarlar, kamuya mal ederler, hukuku guguk ederler, üzerini örterler.

 

Neyse ki toprak üzerimizi örtüyor ve ilahi adalet her geçen gün yaklasiyor. Her gün tiras ola ola tirasa alisanlar sunu unutuyor: fazla tiras cildi bozuyor!



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli