Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

TIRIDINE BANDIK, KINAYI YAKTIK

TIRIDINE BANDIK, KINAYI YAKTIK

Ben olmaktan çikip, Biz olmaya adim attigimiz gün, Bizim kim oldugumuzu gösterdigimiz gündür.

TIRIDINE BANDIK, KINAYI YAKTIK

Ben olmaktan çikip, 
Biz olmaya adim attigimiz gün,
Bizim kim oldugumuzu gösterdigimiz gündür.

Aziz ARKAN

Yeni Yüzyilin ilk çeyreginde bir ENGELLILER Haftasini daha geçistirdik, kutlamadik.

Engelliler Haftasi programlarina Manisa Soma Maden FACIASININ denk gelmesi nedeni ile mevcut etkinlikler ve eglenceler dogal olarak IPTAL edilmisti, BOGAZ gezileri hariç.

Engelliler Haftasi, geçen uzun yillar içerisinde bu yil Cumartesi, Pazar günlerine denk gelmesine ragmen, ENGELLI Dernekleri meteoroloji ile çalistiklari için, havanin yagisli olmasi Programin 2 gün rötar yaparak baslamasina sebebiyet verdi.

Halen ögrenemedigimiz, açikçasi ögrenmek için çaba sarf etmedigimiz konular etrafinda dügümlenmekteyiz.

Anlam ve Önemi olan GÜNLER, Toplum üzerinde HASSASIYET olusturulmaya çalisildigi günlerdir.

Günesli bir günde yürüyüs yaptigimiz için, Toplumumuz üzerinde ve Kamuoyunda gerekli olan veya bekledigimiz ETKIYI olusturabildik mi?

Esenler Belediyemiz Engelliler Haftasi Programlarina güzel bir eglence programi olan KINA gecesi ve ISÖM Engelliler Korosu esliginde Engelli kardeslerimiz ve Aileleri TIRIDINE BANDIM diyerek eglendiler. Lakin TASIMALI engelli programi havasina bürünmüs olmasi bir engelli vatandas olarak Beni üzmüs olmasina ragmen ENGELLI kardeslerimizin MUTLULUKLARI karsisinda bizlerde MUTLU oldugumuzu inkâr edemeyiz.

Ben bu olayin müsebbibi olarak BELEDIYEMIZI görmüyorum, Esenler Engelli Dernekleri, kendi ilçelerindeki Programlara sahip çikamamalari ile ISÖM’ ÜN ilçe disindan getirdigi misafirler ile çalismalar yapmasi, açikça problemli olan kurumlari Kamuoyunun gözden kaçirmamasi adina BIZLERDE kaleme almak mecburiyeti olustu.  

12 Mayis Engelliler Haftasi Baslangiç ve Bitis Programi

Saat 08.00 ESDEF Engelliler Kahvaltisi (Ben Katilmadim)

Saat 09.30 Yagmursuz YÜRÜYÜS ve ATATÜRK Anitina Çelenk Koyma, Saygi Durusu ve Istiklal Marsi

Saat 11.00 Menderes Ilkögretim Okulu Protokol Konusmalari, Esenler Tacirler Özel Egitim Uygulama Merkezi Engelli Ögrencilerinin Zeybek ve Semazen Gösterisi

Kapanis: Akülü ve Manüel Tekerlekli Sandalye IKRAMI

Programlarin basladigi an itibari ile hazir bulundugum yerden yaptigim izlenimimde gördügüm tek sey, kahvaltiyi Veren MUTLU, Akülü ve Manüel Sandalye Ikram Eden MUTLU, Mikrofonlardan Topluluga hitap Edenler MUTLU, Etkinligin ev sahibi Kurum Yöneticileri MUTLU ama ENGELLILER Mutlumuydu? Mutlu Olsalar ne olur, Olmasalar Ne Olur, Ben Görevimi Yaptim, oldu mu, OLDU…

Engelliler SENEDE bir, iki gün hatirlandiklarini ve o günün ardindan o tablolarin olusmayacagini bildikleri için o anin MUTLULUGUNU yasamak için MUTLUYDULAR, ama ilerisi için UMUTLU degillerdi.

Yöneticilik, akil ile oldugu gibi, vicdani muhasebeyi kendisinde yaptigi gibi, hitap ettigi TOPLUMA da yaptirabilen bir özellik veya vasiftir.

Sivil Toplum Kuruluslari BASKAN ve Yönetimleri, VICDANLARI harekete geçirebilecek, çalismalar sergileyebildiler mi?

Toplumu Engelliler Konusunda, nasil harekete geçirebilecegimiz yönünde Söylem ve Eylemlerini, HASSASIYETLERINI ortaya koyabildiler mi?

Engelliler Haftasi ve Günü, oyun, eglence günü OLMADIGINI halen algilayamadik.

Engelliler ve Engellilik konusu böyle günlerde, Toplumlari Yönetenlerin, vicdan muhasebesi yapmalarini saglamak ve zihinlerini açmak için degerlendirilecek günlerdir.

INSAALLAH, karsilastigimiz durum ve manzaralardan DERS çikarabilenlerden OLURUZ.

 



  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı