Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

TKP, Bu düzen degismeli

TKP, Bu düzen degismeli

TKP`den Soma`nin yil dönümünde açiklama: Bu düzen degismeli Soma Katliami`nin 3. yil dönümüde bir açiklama yapan Türkiye Komünist Partisi, bu düzende patronlarin kâr hirsinin dizginlenemeyecegine dikkat çekerek, "isçilerin yasamasi için sosyalizm" dedi.

 TKP, Bu düzen degismeli
 
TKP`den Soma`nin yil dönümünde açiklama: Bu düzen degismeli
Soma Katliami`nin 3. yil dönümüde bir açiklama yapan Türkiye Komünist Partisi, bu düzende patronlarin kâr hirsinin dizginlenemeyecegine dikkat çekerek, "isçilerin yasamasi için sosyalizm" dedi.
 
Soma`da 301 madencinin hayatini kaybettigi katliamin 3. yil dönümünde, Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir açiklama yapti.
3 senede hiçbir seyin degismedigini belirten TKP, yalnizca madenlerde degil, tüm is kollarinda yasanan is cinayetlerine dikkat çekerek, "Bu düzende patronlarin kâr hirsi dizginlenemez" dedi.
Madenlerdeki cinayetleri "fitrat" olarak nitelendiren Erdogan`in bu dzenin temsilcisi oldugunu vurgulayan TKP, is cinayetlerini önlemek için bu düzenin degismesi gerektigini belirtti.
TKP tarafindan yapilan açikama söyle:

Bu düzen degismeli
Soma’da 301 madencinin yasamini yitirdigi katliamin üzerinden tam üç yil geçti. Aradan geçen üç yilda degisen tek bir sey bile yok.
Dava sonuçlanmadi, isten çikarilan isçilerin tazminatlari ödenmedi, sirket madencilik faaliyetine kesintisiz devam etti, hükümet ocaklari maden patronlarina peskes çekmeyi sürdürdü.
Üstelik maden ocaklarinda ölümler, Soma katliamindan sonra da devam etti. Ermenek’te, Sirnak’ta, Zonguldak’ta yüzlerce maden isçisi kömür çikarmak için girdikleri ocaktan topragin üzerine bir kere daha çikamadi. Yüzlerce insaat isçisi, kâh yüksekten düserek, kâh üzerine yikilan betonun altinda kalarak yasamini yitirdi. Isçiler kamyon kasalarinda, tezgâh aralarinda, servis araçlarinda her gün can verdi.
301 madencinin ölümünden sonra hiçbir sey degismedi.
Çünkü bu düzende hiçbiri degismez!

Is cinayetlerinin nedeni patronlarin kâr hirsidir. Bu düzende patronlarin kâr hirsi dizginlenmez.
Madenlerdeki is cinayetlerini isin fitrati olarak niteleyen Erdogan, bu düzenin arizasi degil temsilcisidir. Bu düzende is cinayetleri önlenemez. Is cinayetleri, isçilerin degil kapitalizmin fitratindandir.
Oysa is cinayetleri önlenebilir.
Isçilerin can güvenligini saglayacak kosullarin patronlarin maliyeti olmadigi bir düzen var.
O düzen sosyalizmdir.

Biz o düzeni istiyoruz. O düzen için mücadele ediyoruz. Sadece insanin insani sömürmesinin son bulmasi için degil, isçilerin yasam hakki için de sosyalizm gerek.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli