Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

TMB Baskani uyardi: Konutlar en az yüzde 50-60 zam gelecek

TMB Baskani uyardi: Konutlar en az yüzde 50-60 zam gelecek

Konut fiyatlarinda yasanan büyük artisin önümüzdeki sene de devam edecegi ifade eden TMB Baskani Erdal Eren, 'Gelecek sene konut satis fiyatlari, bu seneye göre en az yüzde 50-60 daha pahali olacak' dedi.

Türkiye Müteahhitler Birligi (TMB) Baskani Erdal Eren, konuya iliskin Türkiye gazetesine yaptigi açiklamada, insaat malzemelerinde pandeminin basindan ekim ayinin sonuna kadar fiyatlarin yüzde 100’ün üzerinde arttigini öne sürdü.

erdal-eren.jpg

Kamu arazilerine gözünü diken ve ucuz konut için devlet arazilerinin kendilerine ucuz olarak verilmesini talep eden Eren, "Maliyet artislarina bir formül bulunamazsa korkarim ki gelecek sene konut satis fiyatlari, bu seneye göre en az yüzde 50-60 daha pahali olacaktir" dedi.

Bir yandan maliyetlerden sikayet eden patron örgütünün basindaki isim Eren, ayni açiklamasinda patronlarin durumunu gösteren su ifadeleri kullandi:

“2021 yili için 20 milyar dolarlik yeni proje hedefimizi bu yil 10 ayda gerçeklestirdik. Kasim 2021 sonu itibariyla 11 ayda yurt disinda 20,7 milyar dolarlik yeni is üstlendik. Orta vadede gözümüzü yilda 50 milyar dolarlik yeni is almaya dikmis durumdayiz. Ana hedefimiz de Türk müteahhitlerinin, dünya insaat sektöründe yillik 100 milyar dolarlik yeni is üstlenmeleri. Bunu hak edecek potansiyelimiz var"

 

Magazada ayagina batmisti! Pasli çiviye 10 milyon dolar tazminat

Walmart magazasinin Floransa subesinin koridorunda yürüyen April Jones isimli kadinin ayagina, 2015 yilinda çivi batti. Çivi, kadinin ayakabbisi delerek ayagina girdi



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı