Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TOKİ Yaptı, Erdoğan Onayladı, Göksu Yetersiz Buldu ve Yıktı, Yeniden İhale Etti!

TOKİ Yaptı, Erdoğan Onayladı, Göksu Yetersiz Buldu ve Yıktı, Yeniden İhale Etti!

TOKİ tarafından İstanbul’un Esenler İlçesinde yapılan 15 Temmuz Mahallesi TOKİ Konutları’nın bağlantı yolu kilitli beton parke taşı çalışmaları tamamlandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Onayladı ve açılışını bizzat yaptı,

AK Partili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yetersiz buldu ve parkeleri söktürerek, yeniden ihale etti.

Esenler İlçesi 15 Temmuz Mahallesi TOKİ Konutları’nın, TOKİ tarafından daha önce döşenen kaldırım taşları, hiçbir kusuru olmamasına rağmen AK Partili Esenler Belediyesi tarafından sökülerek çöpe atılıyor ve tekrardan yapılıyor...

TOKİ tarafından İstanbul’un Esenler İlçesinde yapılan 15 Temmuz Mahallesi TOKİ Konutları’nın bağlantı yolu kilitli beton parke taşı çalışmaları tamamlandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Onayladı ve açılışını bizzat yaptı, AK Partili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yetersiz buldu ve parkeleri söktürerek, yeniden ihale etti.

her fırsatta İBB yönetimini ve yaptığı hizmetleri eleştiren ve İBB’ye laf yetiştirmek için koştururken Esenleri unutan Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, TOKİ tarafından daha yeni yapılan kaldırımları söktürüp yeniden ihale ediyor. 

TOKİ toplu konut projesi kapsamında inşa edilen ve kısa süre önce açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan TOKİ Esenler 15 Temmuz Mahallesi Konutları’nın TOKİ tarafından döşenen kaldırım taşları ve görme engelliler için koyulan sarı şeritler hiçbir sorunu olmamasına rağmen AK Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu tarafından söktürülüyor çöpe atılıyor.

Edinilen bilgilere göre; kaldırımların yıkılması ve yeniden yapılması işi AK Partili Esenler Belediyesi tarafından ihale edildi ve kendi istediği müteahhide yeniden yaptırılıyor. Görme engelli kişilerin sokakta yürürken basarak veya bastonlarıyla temas ederek zemini hissetmelerini sağlayan kaldırımdaki sarı noktalar ve şeritler ise yenilenmiyor.

Tevfik Göksu israf ile kentsel dönüşümü birbirine mi karıştırdı?

Kendisini Kentsel Dönüşüm profesörü ilan eden Göksu’nun TOKİ tarafından yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanıp açılışı yapılan Esenler 15 Temmuz Mahallesi Konutları kaldırımlarını beğenmeyip söktürmesine tepki gösteren Esenlerliler, “Milli servet bu şekilde hovardaca harcanarak çöpe atılıyor. TOKİ tarafından döşenen kaldırım taşları ve görme engelliler için koyulan sarı şeritler sökülerek çöpe atılıyor. Yerine kaldırım yapılıyor ama engelli şeritleri de konulmuyor. Bu israfın faturası ise bizlere vatandaşlara tabii ki kesiliyor. Bizim vergilerimiz böyle sorumsuzca israf ediliyor. " Diye tepki gösterdiler.

"EKSİK İŞ YAPILDI"

Belediye yetkilileri ise TOKİ tarafından daha yeni inşa edilen ve yerleşime açılan 15 Temmuz Mahallesi TOKİ konutları için, "TOKİ konutlarının birçok bölümünde eksiklikler var. Özellikle yollar ve kaldırımlar yapılırken eksik iş yapıldı ve bu nedenle kaldırımlarda çok ciddi çökmeler meydana geldi. Bu nedenle kaldırımları yeniden ihale edildi ve sökülerek yenileniyor." İddiası dile getirildi.

Bu projeyi sıradan bir müteahhit yapmadı, TOKİ yaptı. O zaman, yapılırken neden böylesine bir hata yapılarak koskoca bir mahallenin kaldırımları işlevsiz hale getirildi? Nasıl böyle bir zarara yol açacak hata yapıldı? Anlaşılır değil ve cevap bekleniyor!

ESENLERLİLERDEN TEPKİ

Esenlerli vatandaşlar da 15 Temmuz Mahallesi Konutları kaldırımlarının beğenilmeyip söktürülmesine tepki gösteriyor. Vatandaşlar, “Ayrıca TOKİ tarafından yapılan kaldırımlarda bulunan ve görme engelliler için döşenen sarı renkli şeritler de sökülüyor ve bir daha da döşenmiyor. Görme engelli vatandaşlarımızı da düşünmüyor? Tevfik Göksu’nun her fırsatta anlata anlata bitiremediği Kentsel Dönüşümcülüğü neden böyle bir israfa dönüştü, Milli servet bu şekilde hovardaca harcanarak çöpe atılıyor, anlaşılır değil. Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz? Belediyenin har vurup harman savururcasına yürüttüğü bu çalışmaları büyük bir şaşkınlık içerisinde izliyoruz. Kaldırımlarımızdan yana hiçbir şikayetimiz yoktu. Kaldırımlarımızı, refüjlerimizi neden söküyorlar ve bu taşları nereye atıyorlar anlayabilmiş değiliz. Belediye Başkanı bunu bize açıklasın lütfen. Sonuçta bu yap-bozlar bizim paramızla yapılıyor” diye tepki gösterdiler ve Başkan'dan bu konuda açıklama yapmasını istediler. 



  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli