Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

TOMURCUK YENILENIYOR

TOMURCUK YENILENIYOR

Kadir Topbas Kültür merkezinde Esenler`deki STK`lari bir araya getirerek halki egitime yönelik bilgilendirme programi yapan tomurcuk dershanesi, esenlerde bir yeniligi hayata geçirmeye çalisiyor.

 Kadir Topbas Kültür merkezinde Esenler’deki STK’lari bir araya getirerek halki egitime yönelik bilgilendirme programi yapan tomurcuk dershanesi, esenlerde bir yeniligi hayata geçirmeye çalisiyor.

Tomurcuk Dershanesi yeni yapilanmasiyla ilgili vatandaslari bilgilendirmek için bir program düzenledi. Programda Tomurcuk Dershanesi’nin Kurucusu Yunus Çiftçi tomurcuk ve ugur dershanelerinin egitimcileri ESDEF Baskani birçok hemseri dernegi, engelliler dernekleri yani sira basin mensuplari katildi.

Gayet samimi bir ortamda gerçeklesen kahvaltinin ardindan programin açilis konusmasini ESDEF Baskani Önder Yilmaz Mengene yapti. Yilmaz kisaca federasyon olarak yaptiklari faaliyetleri anlatip bu tür organizasyonlara tüm STK’larin katilmasi gerektigini söyledi.

Yilmazdan sonra konusma yapan tomurcuk dershanesinin Kurucusu Yunus Çiftci söyle konustu. “Esenler’den umudumu kestigim anda sizleri böyle Pazar sabahi bizimle görmek bana tekrar bir enerji verdi. Ben 1997 yilinda Hasip Dinçsoy’da ögretmenlige basladim. O dönemlerde Esenler’de bir tane Anadolu Lisesi’ni kazanan ögrenci yoktu. Ama Hasip Dinçsoy Esenler’de birçok ezberi bozdu. Esenler’in egitimdeki markasi oldu. Bu okul Istanbul’un birçok defa rekorlarini kirdi. Hasip Dinçsoy hukuk fakültesi kazanmanin, tip fakültesi kazanmanin mümkün olacagini insanlara gösterdi. Daha sonra dershaneler açilmaya basladi ve bizlerde Esenler’den yavas yavas Türkiye sampiyonlari görmeye basladik.

Türkiye genelinde bursluluk sinavi kazanma noktasinda ben Türkiye’de bir rekor kirdim. 1’nci siniftan okutmaya basladigim çocuklar 5’nci siniftan mezun oldugunda sinifimda okuyan ögrencilerin % 65’i bursluluk sinavi kazandi. Bu bir Türkiye rekoruydu. Ama ne Kaymakamliktan, ne Ilçe Milli Egitimden bir tesekkür dahi almadim. Ben Patnos’ta da asker ögretmenlik yaptim. Oradan buraya gelirken maasla ödüllendirmeden tutun takdir belgelerine kadar her seyi aldim ama Esenler’de bir tane belge alamadim. Ama hiçbir zamanda böyle bir beklentim olmadi. Çünkü birleri insaat alaninda bir yatirim yapiyor birileri baska bir alanda yatirim yapiyor bende egitim alaninda yatirim yapiyorum.

1

Tomurcuk Esenler’in markasidir

Esenler’in bir markasi var oda Tomurcuk Dershanesi’dir.  Bu dershane zincirlerden olusmamasina ragmen sadece kendi içerisinde bu zamana kadar ayakta kalabilen Türkiye’nin tek dershanesidir. Bu dershane bir sürü ezber bozmustur ama önemli bir mesafe kat edememistir. Neden kat edememistir? Çünkü bu tür yerleri destekleme gibi bir düsünce insanlarda olusmadigi için. Simdi dershanelerin kapatiliyor olmasi Esenler gibi ilçeler açisindan çok ciddi bir sorundur.

Egitime Yatirim Yapma Noktasinda Çok Geriyiz

Esenler’de egitime yatirim yapma noktasinda çok geriyiz. Esenler’in egitimi suan gerçekten çok sorunlu. Esenler’in en iyi Anadolu Lisesi Amiral Vehbi Ziya Dümer % 13, 14, 15’lerle aliyor. Ibrahim Turhan Lisesi 2 sene önce Anadolu Lisesi oldu ve metronun yaninda olmasindan dolayi disaridan ögrenci geldigi için suan % 12, 13’lerde.

Özel Okul Açmak Için Yer Yardimi Istiyorum

Belediye istedigi kadar yol yapsin, istedigi kadar cadde yapsin Esenler’de iyi okullar olmadigi müddetçe Esenler iyi bir yerlesim yeri olmayacak. Bende Tomurcugu Türkiye’de ilk 100’e sokmak için Esenler’de bir okul binasi ariyorum ama yangin merdiveni olan bina yok. Belediyeye gidiyorum oraya gidiyorum Esenler’e bir özel okul açmak için yer yardimi istiyorum ama özel okul yeri yok. Kendi paramla Esenler’e yatirim yapmak istiyorum yer yok diyorlar. Egitim arsasi ayrilmamis Esenler’de. Sizce simdi bu Esenler’in problemi degil mi? Ayrica hiç de mutlu olmadigim bir konu ise düne kadar 300 bin lira olan daireler çikmis 600 bin liraya. Adam diyor ki, ben niye buraya okul binasi yapayim ki. Adama yalvariyorum bu sitenin içerisine bir tane okul koyalim ama yok. Çünkü orada bir tane daire eksik yapamamak için yok diyor.

IMG_3733 (500 x 333)

Dershaneler Biçak Sirti Gibi Kesilip Atildi

Ayrica Türkiye’de radikal bir degisiklik oluyor. Son 12 yilda Türkiye’nin egitim sistemi çok degisti. Suan 12’nci siniftaki ögrenciler bir dilekçe yazamiyor. Dershanelere gelip LGS sinavini geçemeyen ögrencilerle dolu etrafimiz. Okullarimizin ortalamalari diplerde ama biz gidip baska seylerle ugrasiyoruz. Esenler’de en siradan ailelerin çocuklari önemli okullari kazanmissa inanin bunda dershanelerin payi çok büyük. Ama Esenler’de bir kisi çikip bu konuyla alakali üzgün oldugunu söylemedi.

Dershaneler biçak sirti gibi kesilip atildi. Kafa bir tarafta kaldi, kol bir tarafta kaldi. Ben Beylikdüzü’nde 650 bin TL’ye bir bina aldim dershane yapmak için bir gün sonra Cumhurbaskanimiz dershaneleri kapatacagiz dedi. Benim o param heba oldu gitti. Ve ondan sonra 1 milyon TL’de zarar ettik oradan.  Daha sonra yapmayin etmeyin, bizim çalisanlarimiz var dershaneleri kapatmayin dedik sag olsunlar bize 1 yil müsaade ettiler. Bakin dershanelerin 3 bin TL’ye verdigi hizmetler suan merdiven altlarinda 30 bin TL’ye kadar çikti. Bu yönde bazi yapilanmalar basladi.”



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı