Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

TOPAL ÖRDEK

TOPAL ÖRDEK

Ne oldugu belirsiz, tamamen bir hirsin, anlamsizligin sonucu olan, kervan yolda düzülür kafasi ile ortaya atilan, koalisyonlar olmayacak denen, baskanlik sistemi istegi, simdiden topal ördek tabirine denk düsecek gibi.

TOPAL ÖRDEK

Ne oldugu belirsiz, tamamen bir hirsin, anlamsizligin sonucu olan, kervan yolda düzülür kafasi ile ortaya atilan, koalisyonlar olmayacak denen, baskanlik sistemi istegi, simdiden topal ördek tabirine denk düsecek gibi.

Topal ördek tabiri, kendisinden bekleneni yapamayacak hale gelmek, görevin sonuna gelmesi, bir sey yapamayacak duruma düsmeyi isaret eden ve Ingilizce "lame duck" olarak siyasi literatüre geçmis ifadedir. ABD `de baskanin kongrede yeterli sayiya ulasamayip kendinden bekleneni yapamayip, bosa çikmasi sonucu siyasi terimler arasinda yer almistir.

ABD de baskanlik yönetimi sonucu birçok dönemde baskanlar topal ördek durumuna düsüp muhalifler ile çalismak zorunda kalmislardir! Görünen o ki; gerek HDP nin baraji asiyor gözükmesi, gerekse metal yorgunlugunun partili cumhurbaskaninda da gözükmesi ve kendi kendini elestirir pozisyonundaki açiklamalari sonucu baskanlik seçimi ikinci tura kalacak ve AKP 220-230 vekil çikaracak gibi gözüküyor. Ittifaktaki yandaslari ile birlikte bu sayi 270 i geçmeyecek gibi duruyor!

Aslinda iktidar edindigi basin gücü ve buna bagli kamuoyu yönlendirmesi olmasa ekonomiden dis politikaya, egitimden iç siyasete, tamamen bir topal ördek gibi davraniyor zaten! Yeni dedikleri sistemde eger seçilebilirlerse bu isin adini koymus olacaklar!

Halkimiz ekonomik durgunlugun ve dolarin artmasinin iktidar yüzünden oldugunu her geçen gün daha iyi anliyor. Iktidar her ne kadar bu isi dis güçlere baglasa da halkimiz kendi para birimimiz karsisinda artan birçok dünya parasinin oldugunu biliyor.

Bizatihi partili cumhurbaskaninin her seyi disa baglamamak gerekir, bünye saglamsa virüs giremez beyanli eski videolarini izleyip, durumu kavriyor.

Partili cumhurbaskaninin Izmir havalimanina, Isparta`daki üniversiteye sahip çiktigini kendisinin yaptigini zannederek konustugunu görüyor. Yapmadigi fabrikalari muhalefetin kapatacagini açiklayarak yorgun oldugunu gösteriyor.

16 yildir tek basina iktidar olup yapamadiklarini 24 Hazirandan sonra yapmayi vaat etmek bile basli basina topal ördek olma durumudur!

Güncel espri duymussunuzdur; 16 yildir yapamadiklarini, 24 Hazirandan sonra yapacagiz diyorlar, bunu yersek orucumuz bozulur mu?

Mümbiç ve Suriye meselesinde gelinen noktada küfür ve hakaret ettikleri, darbe girisiminde sorumlu tuttuklari ABD ile is yapar hale gelmek ve ülkemizde onlarca Amerikan üssü varken bir yenisini Kilis iline açmayi sart olarak kabul etmekte topal ördek olma durumudur!

Ittifak kurdugu parti baskanlarina çok degil, daha geçen seçimlerde olmadik hakaretler edip, simdi bir arada olmakta topal ördek olma durumudur! O yapiya aslinda cumhur ittifaki demek yerine çok küfürlesme ittifaki dense yanlis olmaz.

Ekonomide, merkez bankasi olsun, dolar ve yuro olsun bunlar ile iliskide bekleneni yapamayacak hale gelindiginden topal ördek durumu merhum Özal`in tabiri ile "aççik seççik" ortadadir. Ne yapmak istediklerini anlayamamakta ittifakin küçügüne kalmistir.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli