Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Topbas Esenler`e Yaptigi Yatirimlari Açti

Topbas Esenler`e Yaptigi Yatirimlari Açti

Istanbul Büyüksehir Belediyesi`nin Esenler`e yaptigi 13 ayri yatirimin açilisin yapan ve Güzel Esenler Projesi`nin temelini atan Baskan Kadir Topbas, ilçeye 9 yilda tam 1 milyar TL yatirim yaptiklarina dikkat çekti.

Topbas Esenler`e Yaptigi Yatirimlari Açti

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin Esenler’e yaptigi 13 ayri yatirimin açilisin yapan ve Güzel Esenler Projesi’nin temelini atan Baskan Kadir Topbas, ilçeye 9 yilda tam 1 milyar TL yatirim yaptiklarina dikkat çekti.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) Esenler ilçesine yatigi yatirim ve hizmetlerin toplu açilis ve temel atma töreni, Baskan Kadir Topbas’in katilimiyla gerçeklestirildi. Çok sayida vatandasin katildigi açilista Istanbul Milletvekili Osman Askin Bak ve IBB Bürokratlari da yer aldi.

Törende konusan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, Basbakan Erdogan ile birlikte 40 yil önce baslattiklari hizmet yürüyüsüne devam ettiklerini belirterek, söyle konustu; “Hayaller kurduk ve ideallerimizin pesine düstük. Gece gündüz demeden, yorgunluk hissetmeden çalistik. Gerçekten Istanbul’un sekli semali degisti. Istanbul’a gelen yabancilar sehrimizdeki gelismelerden hayranlikla bahsediyor. Bu basarinin temelinde halkimizin destek verdigi istikrarli bir yönetim var. Milletimiz hizmetlerimizi görüyor. Biz de ‘daha neler yapabiliriz’ diye düsünüyoruz.”

10 yilda Istanbul’a 60 milyar TL yatirim…

Istanbul’a 10 yilda 60 milyar TL yatirim yaparak dünya ile yarisan bir sehir ortaya olusturduklarini, IBB olarak köylere kadar sehrin her noktasinda var oldugunu vurgulayan Baskan Topbas, sözlerini söyle sürdürdü; “Açilisini yaptigimiz Bagcilar-Basaksehir-Olimpiyatköyü Metrosu’nun yani sira, 18 Eylül’de ihalesini yapacagimiz Mecideyeköy-Mahmutbey Metrosu da Esenler’den geçecek. Yani Esenler’de oturan bir insan Istanbul’un her noktasina, hatta aktarmalarla Londra’dan Çin’e kadar dünyanin dogu ve batisina kadar her yere rayli sistemle gidebilecek. Birilerinin hayal bile edemediklerini gerçeklestirmenin gururunu yasiyoruz. Bugün de bitirdigimiz 13 ayri yatirimi hizmete aliyoruz ve iki isin de temelini atiyoruz. Esenler’e yaptiklarimizi ve yapacaklarimizi saymakla bitiremeyiz.”

Esenler yatirima doyuyor…

“Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki metro triyaj alaninin üstünü kapatarak Esenler’e müthis bir kültür merkezi ve katli otopark kazandiriyoruz. 2 Eylül’de ilahesi yapilacak” diyen Kadir Topbas, projesi biten stadyumun da ihalesini yapacaklarini söyledi. Istanbullulara gelecek endisesi olmadan saglikli bir yasam sunmak için birçok ilçede kentsel dönüsümün adimlarini attiklarini hatirlatan Topbas, sunlari kaydetti;

“Esenler’e ve diger ilçelere binlerce metrekare yesil alan kazandiriyoruz. Istanbul’a dönemimizde tam 20 milyon metrekare yeni yesil alan kazandirarak yesil alan miktarini iki katina tasidik. Temel atma törenlerini yapamiyoruz. Bitirdigimiz, açilisa hazir tam 283 tane ayri eserimiz var. Her gün 3 tanesinin açilisini yapsak 2014 yerel seçimlerine kadar yine bitiremeyiz. Çalismaktan açilis yapamiyoruz. Geri bakmiyoruz, haklimizla birlikte gelecege kosuyoruz. Yani Istanbul yeniden yapilaniyor, kesfediliyor. Gelecegin Istanbul’unu birlikte insa ediyoruz. Bu kapsamda Esenler’in de çehresini degistiriyoruz. Bugün açilisini yaptigimiz ve temelini attigimiz yatirimlar hayirli olsun.”

Baskan Kadir Topbas, konusmasinin ardindan Tevfik Göksu, Osman Askin Bak ve çocuklarla birlikte kurdele keserek tamamlanan 13 yatirimi hizmete aldi. Esenler’deki kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda 1 yil gibi kisa bir sürede ev sahibi olan vatandaslar da Kadir Topbas’a tesekkür plaketi verdi.

Açilisi yapilan yatirimlar…

Dörtyol Meydani, Atisalani Caddesi, Ibrahim Karaosmanoglu Caddesi, Tasocagi Caddesi, Anadolu Caddesi’ndeki çalismalarimiz tamamlandi. Vatandaslarimizin güvenligi için yaya üst geçitlerine büyük önem veriyoruz. Giyimkent- Metris Bölgesi Yaya Üst Geçidi, Turgut Reis, Oruç Reis – Tekstilkent Yaya Üst Geçidi ve Birlik Mahallesi TEM –E5 Baglanti Yolu Yaya Üst Geçidi, 5 bin 260 metre dere islahi, Turgut Reis Itfaiye Binasi ve Menderes Mahallesi Bölge Parki, toban ve caddelerimizin kenarindaki peyzaj ve yesil alan düzenlemeleri.

Temeli atilan yatirimlar…

Cengiz Topel Kat Otoparki ile Güzel Esenler Projesi

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli