?Topçu baksana kaç kisiyiz saysana`

      ?Topçu baksana kaç kisiyiz saysana`

Hava-Is Sendikasinin THY`de baslattigi grev 9. gününde devam ediyor. THY Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Topçu televizyonlarda yaptigi açiklamada bir kez daha greve isçiler tarafindan katilim olmadigini iddia etti. Berivan Koç / Metin Akarsu

  • Hava-Is Sendikasinin THY’de baslattigi grev 9. gününde devam ediyor. THY Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Topçu televizyonlarda yaptigi açiklamada bir kez daha greve isçiler tarafindan katilim olmadigini iddia etti. THY yönetimi dün ayni zamanda isçilere ilk 6 ay için yüzde 5 zam yaptigini açikladi. Isçiler ise THY Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Topçu’nun “Greve çikan isçi yok. Genel Müdürlük önünde olanlar disardan getirilen kadrolu eylemciler” sözlerine Genel Müdürlük önüne THY kimlikleri ile gelerek cevap verdi. Genel Müdürlük önünde isçiler kimliklerini göstererek ‘THY baksana kaç kisiyiz saysana’ sloganlari ile seslendi. Görüslerini aldigimiz isçiler zam teklifini grevi kirmak için rüsvet olarak degerlendiriyor.
  • ‘AILE HAYATIMIZ BILE KALMADI’
  • Grevci isçilere hitaben konusan Hava-Is Teskilatlanma Sekreteri Kaya Sayin, Atlasjet, Sunexpress, Corendon, Air France ve KLM havayollarini grev kirici ilan etti.

    Grevci isçilerden Oya Demirsoy grevin amacinin para olmadigini asil amacin insanca çalisma kosullari oldugunu dile getiriyor. THY yönetiminin basini kullanarak isçilerin greve para için çiktigini göstermeye çalistigini ifade eden Demirsoy, çalisma kosullari nedeniyle düzgün bir aile hayatlarinin bile kalmadigini vurguladi. Demirsoy ayrica mahkeme karari ile isine geri dönen 305 isçinin de ise alinmadigini da belirtti.

    ‘KORKSAYDIK BURADA OLMAZDIK’

    Havayolu emekçisi olan Asli, zam teklifinin grevin basarisiz oldugunun düsünülmesi için yapildigini belirtti. THY yönetiminin amacinin greve katilanlari geri döndürmek oldugunu ifade ederken ‘Korksaydik bugün burada olmazdik’ dedi. Yönetimin 23. dönem TIS kosullarini dayattigini ifade eden Asli, greve çikis sebeplerinin 23. dönemde uygulanan çalisma kosullari oldugunu belirtti. Asli, gelecekleri için yaptiklari grevin sayilara ve paraya indirgenemeyecegini belirterek yapilanin dolayli bir rüsvet oldugunu ifade etti.


    SENDIKAYI BÖLEMEYECEKLER

    Hamdi Topçu dün televizyon programinda ayni zamanda Hava-Is Sendikasi Genel Baskani Atilay Ayçin’in isçileri greve çikartamadigi için istifa etmesi gerektigini söyledi. Topçu’nun açiklamalarina cevap veren Hava-Is Baskani Atilay Ayçin sendikalarinda kimin nasil seçilecegine ve greve gidilip gidilmeyecegine delegelerin ve üyelerin karar verdigini ifade etti. Temel görevlerinin üyelerinin haklarini korumak oldugunu dile getiren Ayçin, yapilan açiklamayi THY yönetiminin içinde bulundugu çaresizlik nedeniyle yaptigini belirtti.  THY’de uçus personeli olarak çalisan Ibrahim Çapkin ise Topçu’nun sendikayi ve direnisi bölmeye çalistigini vurgulayarak basarili olamayacaklarini belirtti. Çapkin, baska bir amacin da THY yönetimi ile ters düsmeyen bir sendika yönetimi oldugunu ifade etti.


    ÖLÜ TOPRAGI ATILACAK

    Grevde olan isçilere destek ziyaretleri de devam ediyor. Genel Müdürlük önünde bulunan isçileri bugün DISK’e bagli Birlesik Metal-Is Sendikasi ve Istanbul Barosu Baskani Ümit Kocasakal ziyaret etti. Ziyarette konusan Birlesik Metal-Is Sendikasi Genel Baskani Adnan Serdaroglu isçi ve emekçilerin üzerine ölü topragi serilmeye çalisilmasina ragmen Hava-Is üyesi emekçilerin bu ölü topragini isçi ve emekçilerin üzerinden atacagini belirterek THY yönetiminin halka yalan söyledigini ifade etti. (Istanbul/EVRENSEL)