Toprak, ?Engelli Çocuklara Egitim Engeli?

Toprak, ?Engelli Çocuklara Egitim Engeli?

CHP Esenler Kemer Mahallesi kadin komisyon üyesi Merve Toprak, Esenler zor bir ilce, engelli olmak ve engelli ailesi olmak ise bu ilçenin en zorlarindan biridir ve en önemli sorunudur diyerek sitem dolu sözlerle iktidara göndermelerde bulundu.

 Toprak, “Engelli Çocuklara Egitim Engeli” 

CHP Esenler Kemer Mahallesi kadin komisyon üyesi Merve Toprak, Esenler zor bir ilce, engelli olmak ve engelli ailesi olmak ise bu ilçenin en zorlarindan biridir ve en önemli sorunudur diyerek sitem dolu sözlerle iktidara göndermelerde bulundu.

Toprak, “ Cumhuriyetimizin kurulus felsefesinde, etnik ve dini tüm ayrimlari reddederek, her bir vatandasimizin fikri özgürlügünü, toplumsal dayanisma ülküsüyle bütünlestirmeyi öngörmüstür. Ancak bugünlerde bu ilkelerden sapilarak her türlü ayrimciligin yasandigini gördükçe Ülkem adina üzülüyorum. Halbuki halkimizin en büyük kazanimi olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri en büyük kazanimlarimizdir, bu kazanimlarin sonucu olarak cumhuriyetimiz ve devletimiz yüzlerce ülkeye ilham kaynagi olmustur.

Egitimde firsat esitliginin önemini yasayarak gördüm 
Geri kalmisligi yikmanin, çagdaslasmanin temellerinin atilmasinin tek yolu egitimden geçer. Egitimde firsat esitliginin önemini yasayarak görenlerden birisiyim. Bakiniz bir vatandasimizin engelli çocugunun okumasi engelleniyorsa orasi sözün ve insanligin bittigi yerdir. Yetkililer okullarin açildigi bugünlerde çok seyler söylüyorlar, ama isin özü öyle olmadigina sahit olanlardanim. Düsünebiliyor musunuz, engelli bir çocugun okuyabilecegi bir okulun ilce içerisinde olmamasi ve kendi Mahallesini birakin baska Mahalleyi de gecelim ilçe disinda bir okulda okumasini adres gösteren bir anlayisla karsi karsiya kaldik.  


Omurilik iltihabi olan bir çocugumuzun annesi ile okul okul dolastik. Yetkililer bize birçok bahaneler uydurdular. “puani tutmuyor, okulumuzun asansörü yok” gibi birçok sorunla karsilastik. Bunlar bizi ilgilendirmiyor kardesim. Biz vergimizi veriyorsak sizler bizim çocuklarimizin egitim sorununu halletmek zorundasiniz. Bu çocuklarin egitim hakkini elinden alamazsiniz. Yereli yönetiyorsan, genelde iktidarsan, vekilsen, bakansan her mahalleye engellilerin gidebilecege ve engellilerin engellerle karsi karsiya kalmayacagi okullari yapmak zorundasiniz. Yani sorunlari bileceksin ve en kisa yoldan bu sorunlari çözeceksin.
Bakiniz engelli çocuklar bizim çocuklarimizdir, onlara ayrimcilik yapmak insanlik ayibidir. Yetkililer engelli Ailenin zorluklarini bir bilebilseler, aile hem maddi hem manevi zorluklarla bogusurken psikolojisi bozuldugunu bilebilseler iyi ederler. Aile bu zorluklarla mücadele yaparken birde okul sorunu, servis ve engelli çocugunun okullara kabul edilmemesinin ezikligini yasiyor. Devlet sosyal olmali ve ilkelerine bagli kalarak yurttaslarina esit davranmali ve adaletli olmalidir.

Yillar boyunca Ortadogu’nun kan ve barut kokan cografyasindan uzak durmayi basarmissak, Müslüman ülkelerin örnek aldigi bir çagdaslasma yolculuguna sahipsek, yüzünü döndügü Bati Medeniyetinin hayranlikla izledigi bir ülke olduysak, bunu Cumhuriyetimize ve sosyal hukuk devleti olmamiza borçluyuz. Yetkililere sesleniyorum, lütfen ama lütfen bu ilkelere bagli kalin ki herkes vatanini her seyden çok sevsin” dedi.