Toptas Avrupalilari Teröristlere benzetti

Toptas Avrupalilari Teröristlere benzetti

Esenler Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü`nün düzenledigi programda konusan Ilahiyatçi-Yazar Mahmut Toptas ?Avrupalilari Teröristlere benzetti?

Ilahiyatçi-Yazar Mahmut Toptas Avrupalilari Teröristlere benzetti

Esenler Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’nün düzenledigi programda konusan Ilahiyatçi-Yazar Mahmut Toptas “Avrupalilari Teröristlere benzetti”

“AVRUPALI TÜRKLER YOZLASTIRILIYOR”

Ilahiyatçi-Yazar Mahmut Toptas, Avrupa`da yasayan Türk ailelerin sorunlarina deginerek, "Avrupalilarin çocuklarimiza verdigi tahribat teröristlerin insanlara verdigi zarardan daha fazladir" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’nün düzenledigi “Kur’an Sohbetleri", Ashab-i Kiram Camii’nde gerçeklesti. Ayetlerin ve surelerin bilinçli bir sekilde anlasilarak okunmasini amaçlayan programda, Ilahiyatçi-Yazar Mahmut Toptas,  Kureys Suresi`nin anlamini açiklayarak hatiralarindan kesitler paylasti.

DILLERINE VE DINLERINE UZAK YETISTIRILDILER

Programa Kureys Suresi`nin anlamini cami cemaatine açiklayarak baslayan Toptas, gündemdeki sorunlara da deginerek Avrupa`da yasayan Müslüman ailelerin tehlike altinda oldugundan bahsetti. Avrupa`da yasayan çocuklarin dillerine ve dillerine uzaklastirildigini söyleyen Toptas, su ifadeleri kullandi:

"Avrupa ülkeleri, orada yasayan Türk ailelerin çocuklarini kendi inançlarina göre yetistirmek istiyorlar. Bunun için çesitli çalismalar yapiyorlar ve basariyorlar da. Bu ülkelerin insanlara yaptigi tahribat, teröristlerin verdigi zarardan bile daha fazladir. Bizim insanlarimiz güvende degil Avrupa`da. Bir ailede annesi çocuguna kizmis, ayagindaki terligi çocuga firlatmis, o da çocugun sirtina degmis. Hemen karakola gidiyor ve çocugu o aileden aliyorlar. Çocuk annesinden ayrilmak istemedigi halde o çocugu Hiristiyan bir aileye veriyorlar ve çocugu Hiristiyan olarak yetistiriyorlar. Ayni olaylar Bosna Savasi günlerinde üç bin tane yetim çocugun Ingilizler tarafindan alip götürülmesinde de yasanmisti. O günlerde elli bin çocugun da Türkiye`ye gelme ihtimali vardi ama o zamanki hükümet Türkiye`de bu çocuklara Müslüman aileler sahip çikacak diye istemedi. Peki Ingiltere`ye gönderilen üç bin çocuk ne oldu? En iyi üniversitelerde okuttular bu çocuklari, çok iyi Hristiyan olarak yetistirdiler. Egitim kelepçesiyle çocuklarimizin ahiretlerini kötülestirdiler."