Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Torba Yasayla GSS Borçlari Siliniyor

Torba Yasayla GSS Borçlari Siliniyor

Hükümetin seçim vaatlerini kapsayan, reform paketi olarak nitelendirilen ve büyük ölçüde hazirliklari tamamlanan torba yasa ile birikmis GSS pirim borçlari siliyor.

Torba Yasayla GSS Borçlari Siliniyor

Hükümetin seçim vaatlerini kapsayan, reform paketi olarak nitelendirilen ve büyük ölçüde hazirliklari tamamlanan torba yasa ile birikmis GSS pirim borçlari siliyor.

“Bahar paketi” olarak da nitelendirilen torba yasa ile sosyal haklar konusunda birçok degisiklik yasanmasi beklenirken 187 ile 25 yas arasindaki ögrencileri kapsayan birikmis GSS (Genel Saglik Sigortasi) borçlari siliniyor.

Alinan bilgiye göre Hükümetin, seçimden sonra 3 ay içerisinde gerçeklestirilmesini vaat ettigi degisiklikler torba yasa ile yapilacaklar arasinda yer alan GSS pirim borcu düzenlemesi gerçeklesiyor. Hazirliklar tamamlandi. Tasariyla, 18-29 yas arasindaki 5 milyon gencin 9 milyar liralik GSS prim borcu sifirlanacak.

Gençlerin merakla takip ettigi GSS prim borçlari konusunda düzenlemeye gidilerek 18 – 25 yas arasinda issiz ya da ögrenci gençlerin birikmis pirim borçlari siliniyor. “Issiz evlat” vergisi olarak da adlandirilan GSS prim borçlari, hükümetin yeni eylem planiyla ortadan kaldirilacak. 25 yas alti gençlerin GSS prim borçlari silinecek.

STAJYERE 433 TL MAAS

Meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitede okuyan ögrenciler staja özendirilecek. Stajyer ögrencilere asgari ücretin 3’te 1’i oraninda yani yaklasik 433 TL ücret verilecek. Bu ücretin bir kismini devlet, bir bölümünü de isveren karsilayacak. Staj yapan ögrencilerin tamami sigortali yapilacak ve saglik hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.



  • Çarşamba 22 ° / 17 ° Güneşli
  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu