Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

TORNAVIDA DAVASINDA 22 YIL ISTENDI

TORNAVIDA DAVASINDA 22 YIL ISTENDI

Esenler’de, bosanma davasi için adliyeye giderken barisma teklifini reddeden esini tornavida ile öldürmeye çalistigi iddia edilen sanigin, 22 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Bakirköy 21. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, tutuklu sanik Davut Gençalp ile taraflarin avukatlari katildi.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, öldürme kasti ile hareket eden ancak eylemi tesebbüs asamasinda kalan sanigin, “Ecelin benim elimden olacak” seklindeki sözleri dikkate alinarak “esini kasten öldürmeye tesebbüs etme” ve “tehdit” suçlarindan 13 yil 6 aydan 22 yila kadar hapisle cezalandirilmasini istedi.

Müsteki Büsra Gençal’in avukati, mütalaaya katildiklarini belirterek, sanigin bu kapsamda cezalandirilmasini istedi.

Sanigin avukati da mütalaaya karsi beyanda bulunmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutuklulugunun devamina karar vererek, sanik avukatina mütalaaya karsi beyanda bulunmasi için süre verdi. Durusma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

DAVANIN GEÇMISI

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, müsteki Büsra Gençalp ile sanik Davut Gençalp’in bosanma asamasinda olduklari, anlasmali bosanmak için  6 Eylül 2016’da adliyeye gittikleri anlatilmisti.

Adliyeye giderken sanigin barismak istedigini söyledigi ancak müstekinin bunu kabul etmedigi aktarilan iddianamede, bunun üzerine sinirlenen Davut Gençalp’in aracin torpidosundan tornavidayi alarak cebine koydugu belirtilmisti.

Sanigin aracini Esenler’de otoban kenarina çektigi, burada müstekiyi yere yatirarak bogazini siktigi, burnunu isirdigi ve “Ecelin benim elimden olacak.” seklinde sözler sarfettigi bildirilen iddianamede, Davut Gençalp’in cebinden çikardigi tornavida ile doktor raporuna göre esini, “Basit tibbi müdahale ile giderilecek” sekilde yaraladigi kaydedilmisti.

Iddianamede, sanik Davut Gençalp hakkinda “tehdit” ve “esini kasten silahtan sayilan tornavida ile yaralama” suçlarindan 1 yildan 3 yil 6 aya kadar hapis cezasi istenmisti

Bakirköy 37. Asliye Ceza Mahkemesinde yapilan yargilamada, sanik Davut Gençalp “kasten yaralama” suçundan 1 yil 6 ay, “tehdit” suçundan da 6 ay hapis cezasi olmak üzere toplam 2 yil hapse mahkum edilmisti.

ITIRAZLA BOZULDU

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile sanik avukatinin itirazi üzerine Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, dosya içerisinde bulunan ve olay sonrasi Büsra Gençalp’in durumunu gösteren fotograflarin incelenmesinde bas, boyun ve vücudunun tornavida darbesi sonucu kanlar içinde kaldiginin, bitkin vaziyette oldugunun anlasildigini belirtilmisti.

Dairenin kararinda, doktor raporunun yetersiz oldugu ve bu haliyle Büsra Gençalp’e yönelik eylemin basit tibbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte oldugunun kabul edilemeyecegi ifade edilmisti.

Sanigin “kasten öldürmeye tesebbüs” suçundan yargilanmasi gerektigi aktarilan kararda, dosyanin Agir Ceza Mahkemesine gönderilmesine ve sanik hakkinda kurulan hükmün bozulmasina hükmedilmisti.

Dosyanin, Bakirköy 21. Agir Ceza Mahkemesine gönderilmesinin ardindan görülen ilk durusmada sanik Davut Gençalp hakkinda tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarilmisti. Mart ayinda görülen davanin ikinci durusmasina katilan sanik Gençalp tutuklanmisti.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false