Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Trabzon'da "Hükümet istifa" sloganlari

Trabzon'da "Hükümet istifa" sloganlari

Trabzon'da döviz kurundaki artislari ve zamlari ve protesto etmek için vatandaslar sokaga çikti. Yürüyüs yapan kalabalik grup "Bu ses tencere tavasi bos olanlarin sesi, hükümet istifa" sloganlari atti.

Türk Lirasi'nin yabanci para birimleri karsisinda rekor deger kaybi ve ekonomideki kötü gidisat protestolari devam ediyor. Trabzon'da döviz kurundaki artislari ve zamlari protesto etmek için halk sokaga çikti.

Trabzon Halkevi'nin sosyal medya hesabindan paylastigi görüntülere göre, "Bu ses tencere tavasi bos olanlarin sesi, hükümet istifa" sloganlari atildi.

Uzun Sokak’ta bulusan Trabzonlular, tencere tava çalarak, “Hükümet istifa” sloganlarini atarak Meydan Park’a yürüdü. Yürüyüs sirasinda yoksullasmaya dikkat çekilen konusmada sunlar dendi:

"Bu ses yoksullarin sesi. Bu ses tenceresi tavasi bos olanlarin sesi. Yani hepimizin sesi. Esnafin pandemide borçlari birikti. Bu esnaf bu kirayi nasil ödeyecek, soran yok. Bu ögrenci bu burslarla bu kredilerle nasil geçinecek, soran yok. Bu isçiler asgari ücretle ay sonunu nasil getirecek, soran yok. Bu memurlar ay sonunu nasil getirecek, soran yok. Bizi ölüme mahkum ettiler. Yasamaya yasamiyoruz, ölmeye ölmüyoruz. Böyle düzen, böyle sistem olmaz. Bizim ekmek arasi sogan yiyip susmaya niyetimiz yok. Bu düzen böyle gitmez."

 

Bütçe görüsmelerinde Kavala gerginligi

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Osman Kavala'nin tutukluluguna dair elestirilere, "Anladigim kadariyla bizden sunu istiyorsunuz. Yürütmenin yargiya müdahale etmesini mi istiyorsunuz? Yargi bagimsizdir; müdahale etmedik, etmeyecegiz" dedi. Bunun üzerine CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, "Bugüne kadar edenin Allah belasini versin mi? Dalga geçiyor" diye tepki gösterdi.

Kaynak Halktv.com.tr



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli