Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçi Hakkinda Her Sey

Trabzonspor-Fenerbahçe Maçi Hakkinda Her Sey

Trabzonspor ligin 27. Haftasinda evinde Fenerbahçe’yi agirladi. Trabzonspor maçi kazansaydi Fenerbahçe’yle ayni puana gelecekti ancak Fenerbahçe maçi Pelkas’in jeneriklik golüyle 1-0 kazanmasini bildi

Spor Yazari/Ozan Onur Gürsoy

Kisir bir maç izledigimizi söyleyebiliriz. Istatistiklere bakacak olursak Trabzonspor'un direkten dönen bir pozisyonu ve Fenerbahçe’nin golle sonuçlanmayan 2 pozisyonu var. Fenerbahçe'nin gol beklentisi birken, Trabzonspor'un 0.9 istatistikler de bize maçin ne kadar zayif oldugunu gösteriyor. Ayrica bütün bu pozisyonlar maçin son on dakikasinda oldu.

Iki takiminda ilk 11 ‘ini gördügüm zaman maçin Trabzonspor’un hakimiyetinde geçecegini düsündüm. Hatta hala Sosa-Mert Hakan-Mesut orta sahasinin karsi tarafa nasil ezilmedigini düsünüyorum. Geçtigimiz haftalarda Sürekli elestirilen bir Erol Bulut ve sürekli övülen bir Abdullah Avci vardi ancak bu maçta iki teknik adam da ters bir imaj çizdi. Erol Bulut kötü gidise son vermek için kadroya nesteri vurdu. Caner Erkin’i kadroya almadigi gibi Ozan Tufan’i da yedek birakti. Bunu takimda kimin lider oldugunu belirtmek için yaptigini düsünüyorum. Sürekli Caner’le orta açan Fenerbahçe bu maçta daha çok pas oyununa döndü. Ozan ve Gustavo’suz bir orta sahanin düsen direncini karsilayabilmek için de maça üç stoperle basladi. Bu takima eklenecek Novak, Irfan Can ve Gustavo’dan sonra Fenerbahçe’nin oyunu boyut atlayacaktir çünkü bu transferler Mesut’un da oyun alanini genisletecek ve bizler de gerçek Mesut Özil’i izlemeye baslayacagiz. Ancak sunu söylemeden geçemeyecegim Fenerbahçe’nin hala bir hücum varyasyonu yok. Her maç bir star çikip maçi kurtariyor ve ligin 27. Haftasindayiz. Sizce buraya kadar kadro kalitesiyle gelen Fenerbahçe, bundan sonra teknik direktör direktörünün gayretiyle sampiyon olabilir mi görüslerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

Maçin Trabzonspor yönündeyse anlasilmayan bir hava hakimdi bu maç. Haftalardir mükemmele yakin oynayan takim bu maçta ortalarda yoktu. Bunun en büyük sebebini Ekuban’in performansi diyebiliriz. Szalai’nin sol bek oynamasi bunun en büyük faktörüydü. Erol Bulut’a bir arti daha. Trabzonspor’un bu maçla birlikte bir kez daha Lewis Baker’a ne kadar ihtiyaci oldugunu gördük. Flavio bu seviyede is yapamayacak gibi duruyor. Bunun yaninda Djaniny’nin performansi da çok can sikiciydi. Ben Trabzon’un bu performansinin Fenerbahçe özelinde düstügünü düsünüyorum. Yolda giderken her takimin sendeleyecegi haftalar olur. Bu maçi unutup önlerine bakmalari gerek çünkü dördüncülük potasinda da siki bir yaris var. 

 
2 dakikada Trabzonspor-Fenerbahçe maçinin özeti adli YouTube videosunu önizle
 
2 dakikada Trabzonspor-Fenerbahçe maçinin özeti
 
 
 


  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı