Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Trafik çilesine çözüm: Istanbul`u terk edin

Trafik çilesine çözüm: Istanbul`u terk edin

Istanbullu kara kara 3 boyunca ne yapacagini düsünürken, en çarpici çözüm önerisi Karayollari Genel Müdürü`nden geldi...

Hafta basinda köprüdeki tadilat ile baslayan trafik çilesine çare arayan Istanbullular`a en çarpici öneri Karayollari Genel Müdürü`nden geldi, kenti terk etmelerini tavsiye etti.

Karayollari Genel Müdürü Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`nde devam eden tadilatla ilgili gazetecilerin sorularini yanitladi.

Çalismalarin zorunlu oldugunu dile getiren Turhan`in en ilginç sözleri bu sürede trafik çilesi çekmek istemeyen vatandaslara yaptigi öneri oldu.



`IMKANI OLANLAR ÇIKARSA BIZ DE MEMNUN OLURUZ`

Turhan, bu süreçten etkilenmek istemeyen Istanbullular`a kent disina çikmayi tavsiye etti: "Tatilini Istanbul disinda geçirme imkani olanlar Istanbul disina çikarsa Istanbullular da biz de memnun oluruz."

"Üç aydan kisa sürede tamamlamaz mi?" elestirilerine de yanit veren Karayollari Genel Müdürü, "Çok da hizli yapmak istemiyoruz. Çünkü tadilat yapilan serit tabliyenin nem ve sudan etkilenmemesi gerekir. Uzun süre yagis altinda kalirsa yapilan çalisma faydasiz olur" diye konustu.

Elden geçirilen çelik malzemelerde yapilan kumlama ve temizleme çalismalarinin zaman aldigini vurglayan Turhan, "Söktügümüz malzemeleri hemen yerine koyamayiz çünkü önce çeligin pürüzlendirilmesi gerikiyor" dedi.

Bogaziçi ve FatihSultan Mehmet Köprüsü`nün "dünyanin en iyi bakimi yapilan köprüleri" oldugunu öne süren Karayollari Genel Müdürü Turhan, çalismalarinin dört faz halinde sürecegini ve tadilatin ikiser seritte yürütülecegini bu süreçte de diger 6 seridin devamli hizmette olacagini belirtti. (NTV)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı