Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

TRT`de skandal bitmedi

TRT`de skandal bitmedi

Reklam alim isini özellestiren ve 3 yilda kendi hesaplarina göre 150 milyon lira zarar eden TRT, ikinci 3 yil için ihale açinca karsisinda farkli bir sirket ismi altinda ayni adres ve telefon numarasini buldu. Ihaleyi kazanan Satis Ofisi, ilk ihaleyi alan

Cumhuriyet Ankara-Reklam alim isini özellestiren ve 3 yilda Sayistay’in saptamasiyla 89.2 milyon, kendi hesaplarina göre 150 milyon TL zarar eden TRT’nin ikinci 3 yil için açtigi ihaleyi, kurumla mahkemelik olan Akdeniz Medya Satis ve Pazarlama Evi ile “ayni adreste ve ayni telefon numarasiyla” faaliyet gösteren Satis Ofisi’nin aldigi ortaya çikti. Satis Ofisi, ilk ihalede de Akdeniz Medya’dan satis ve pazarlama islerini devralmisti.

TRT’nin televizyon, radyo, internet ve teleteks yayinlarina ait reklam zamanlari 3 yil süre ile Veritas Medya ve Reklam Hizmetleri A.S’ye verilmisti. Sirketin ismi daha sonra Akdeniz Medya Satis ve Pazarlama Evi San.ve Tic. AS olarak degisti. Akdeniz Medya ihaleyle ilgili prosedürün tamamlanmasinin ardindan reklam bulma islerini Satis Ofisi adli bir sirkete verdi.

Akdeniz Medya bu yöntemle reklam almasina aldi ancak TRT’ye ödemesi gereken parayi zamaninda ödeyemedi. Sirketin TRT’ye borcu Sayistay raporuna göre 3 yil içerisinde 89.2 milyon TL’ye ulasti. TRT’nin kestigi cezalar ve faizlerle birlikte rakam 150 milyon TL’ye çikti.

Ticaret odasi kayitlarindaki tesadüf

Cumhuriyet’in gündeme getirdigi haberle ilgili çarpici bir bilgi daha ortaya çikti. Akdeniz Medya ile mahkemelik olan TRT, 3 Ekim 2012’de ikinci 3 yillik reklam alim ihalesi yapti. Bu ihaleyi Satis Ofisi adli bir sirket kazandi. Satis Ofisi, ilk ihaleyi alan ve kurumu tam 150 milyon TL zarara ugratan Akdeniz Medya’nin reklam pazarlama isini devrettigi firmaydi.

Iki sirket ayni adreste

30 Eylül 2011 tarih ve 7911 sayili Ticaret Sicil Gazetesi’nin 359’uncu sayfasinda yer alan bilgilere göre Akdeniz Medya’nin adresi söyle: “1. Levent, Ebulula Mardin Caddesi No: 53” TRT’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre Akdeniz Medya’nin telefon numarasi da “0 212 385 00 00”. Ancak ilginç bir sekilde bu adres ve telefon numarasi halen Satis Ofisi tarafindan kullaniliyor. Tüm bu süreçle ilgili sirketin görüsünü almak için dün TRT tarafindan Akdeniz Medya’ya ait oldugu belirtilen yukaridaki telefon numarasini aradik. Yetkili isim olarak sirket CEO’su oldugu söylenen Teoman Tükeler’e baglandik. Teoman Tükeler, TRT’nin ikinci ihalesinden sonra Satis Ofisi Genel Müdürü sifatiyla medyaya demeç vermisti.

Tükeler’in asistani “uygun zamanda size dönüs yapacagiz” dedi. Ancak israrli aramalarimiza karsin 48 saat boyunca dönüs yapilmadi. Tekrar aradigimizda görevliler “Akdeniz Medya buradan tasindi”dedi. Görevliler, “Teoman Bey Akdeniz Medya’nin mi yoksa Satis Ofisi’nin mi CEO’su?” sorusuna ise “Bilgimiz yok” yanitini verdi.

Ilk ihaleyi kazanan Veritas’in sahibi Kaan Bülbüloglu ise 2009’da Veritas adli sirketin isminin Akdeniz Medya Satis ve Pazarlama Evi olarak degistirildigini, ortaklik yapisinin da ayni dönemde degistigini bildirdi.

Ihale kapsamindaki tüm islerin basindan sonuna kadar Akdeniz Medya tarafindan yürütüldügünü belirten Bülbüloglu, “Söz konusu devir ve isim degisikliginden sonra sahsimin ve sirketimiz Veritas Media’nin konu ile hiçbir alakasi kalmamistir” dedi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli