TSK: 16 askerimiz sehit oldu, 6 asker yarali

TSK: 16 askerimiz sehit oldu, 6 asker yarali

Genelkurmay Baskanligi, dün Hakkari Daglica`da yasanan terörist saldirida 16 askerin sehit oldugunu açikladi. Türk Silahli Kuvvetleri`nden (TSK) yapilan açiklamada, "16 arkadasimiz sehit olmustur, 6 asker yarali. Yarali 6 askerin hayati tehlikesi yok." if

 TSK: 16 askerimiz sehit oldu, 6 asker yarali

Genelkurmay Baskanligi, dün Hakkari Daglica`da yasanan terörist saldirida 16 askerin sehit oldugunu açikladi. Türk Silahli Kuvvetleri`nden (TSK) yapilan açiklamada, "16 arkadasimiz sehit olmustur, 6 asker yarali. Yarali 6 askerin hayati tehlikesi yok." ifadelerine yer verildi. 

Açiklamada söyle denildi: "06 Eylül 2015 tarihinde Daglica-Yüksekova yolunun ulasima açilmasi maksadiyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafindan yol kenarina yerlestirilen El Yapimi Patlayicilarin patlatilmasi ile iki zirhli aracimiz agir hasar görmüs, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadasimiz sehit olmustur. Kahraman 6 silah arkadasimiz ise hayati tehlikesi olmayacak sekilde yaralanmis, yaralilarin tedavilerine hâlihazirda devam edilmektedir.

Saldirinin ardindan bölgede baslatilan operasyonlar karadan ve havadan kararlilikla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhasi ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadiyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanildigi belirlenen 23 hedef (alti magara, iki depo, üç barinma alani ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00`dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savas uçagi ile ates altina alinmaktadir.

Bizleri derin bir aci ve üzüntüye bogan bu menfur saldirida hayatini kaybeden aziz sehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, sehitlerimizin degerli ailelerine, yakinlarina, Türk Silahli Kuvvetleri mensuplarimiza ve Yüce Türk Milletine bassagligi ve sabir, saldirida yaralanan Kahraman silah arkadaslarimiza acil sifalar temenni ediyoruz." kaynak;CHA