Bugün, 8 Aralık 2025 Pazartesi

TÜBITAK`la Darwin baristi!

TÜBITAK`la Darwin baristi!

2009 yilinda baslayan tartismada, son olarak evrim teorisini anlatan kitaplarin basiminin durduruldugu iddia edilmisti. TÜBITAK`tan, iki kitabin raflardaki yerini aldigi açiklamasi geldi

Tartisma, UNESCO`nun Charles Darwin yili olarak ilan ettigi 2009`da baslamisti. TÜBITAK, Bilim ve Teknik Dergisi’nin 15 sayfasini ve kapagini Evrim Teorisi’nin Darwin’e ayirmis, ancak bu bölüm yönetim kurulundan veto yemisti. Büyük tartisma yaratan olay, daha sonra TÜBITAK`in evrim teorisini anlatan kitaplarin basimini ve satisini durdurdugu iddaisiyla alevlenmis, kurumdan bu iddialara yalanlama gelmisti.

Son gelisme, TÜBITAK`in, basiminin durduruldugu iddia edilen kitaplar arasinda yer alan `Kör Saatçi` ve `Tüfek, Mikrop ve Çelik`in yeni baski süreçlerini tamamlamasi oldu. Charles Darwin`in evrim teorisiyle ilgili en bilinen kitaplarinin yayin hakki sözlesme süreçlerinin tamamlandigi ve yeni baskilarinin yapildigi açiklandi. Richard Dawkins`in yazari oldugu ve çevirmenligini Feryal Halatçi`nin yaptigi `Kör Saatçi` ile Jared Diamond`un yazip, Ülker Ince`nin çevirdigi `Tüfek, Mikrop ve Çelik`, kitapçilar ile TÜBITAK Bilim Yayinlari satis ofisi ve internetten satisa sunuldu. Okuyucular, `Kör Saatçi`yi 12 liraya, `Tüfek, Mikrop ve Çelik`i ise 14 liraya alabiliyor.

radikal



  • Pazartesi 9.7 ° / 8.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 10.7 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 11.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı