Tugluk: Binlerce mahkûm açlik grevine baslayacak

Tugluk: Binlerce mahkûm açlik grevine baslayacak

Aysel Tugluk, bugünden itibaren cezaevlerindeki binlerce tutuklu ve hükümlünün açlik grevi baslatacagini duyurdu.

BDP ’nin açlik grevlerine dikkat çekmek amaciyla dün Istanbul Aksaray ’da yapmak istedigi açiklamaya polisin izin vermemesi üzerine ortalik bir anda savas alanina döndü. 

Polis BDP’li vekillerin de aralarinda bulundugu gruba tazyikli su ve gaz bombasi ile müdahale etti. Bunun üzerine eylemciler de yol üzerinde bulunan otobüs duraklari ve araçlarin camlarini kirdi. 

Aksaray’daki müdahaleye tepki olarak milletvekilleri bu kez de Tarlabasi’nda bulunan parti binasina gitti. Bina önünde bekleyen kalabalik grubun arasina katilan milletvekilleri Aysel Tugluk ve Sebahat Tuncel ’in açiklama yapacagi sirada polis burada da gruba müdahale etti. 

Ara sokaklarda olaylar devam ederken Aysel Tugluk, bugünden itibaren cezaevlerindeki binlerce tutuklu ve hükümlünün açlik grevi baslatacagini duyurdu.