Tuncel Kurtiz ugurlandi...

Tuncel Kurtiz ugurlandi...

Sanatçi Tuncel Kurtiz, Muhsin Ertugrul Sahnesi`nde yapilan anma töreni ugurlandi. Kurtiz`in çok sayida sanatçi dostunun katildigi anma töreninde bir çok siyasetçi ve sendika yöneticisi yer aldi.

Tuncel Kurtiz ugurlandi...

Sanatçi Tuncel Kurtiz, Muhsin Ertugrul Sahnesi’nde yapilan anma töreni ugurlandi. Kurtiz’in çok sayida sanatçi dostunun katildigi anma töreninde bir çok siyasetçi ve sendika yöneticisi yer aldi.

Sinema ve Tiyatro dünyasinin duayeni Tuncel Kurtiz, bugün Muhsin Ertugrul Sahnesi’nde yapilan anma töreni ile çok sevdigi Kaz Daglari’na ugurlandi.

Kurtiz’in ve yasamini yitiren sanatçilarin anisina saygi durusunda bulunulmasinin ardindan sanatçi Ayla Algan’in yönlendirdigi törende Kurtiz’in çok sevdigi 2 Nolu Rapsodi piyano ile çalindi. Sinevizyon gösteriminin ardindan Kurtiz’in cenazesi alkislar esliginde Balikesir’e ugurlandi.
Sanat dünyasinin emektar isimleri gazetemize Tuncel Kurtiz’i anlattilar.

Orhan Aydin: Tuncel Kurtiz, yalniz Türkiye tiyatrosunda, sinemasinda degil dünya sinemasinda da toplumsal gerçekçi sanatin tasiyicisi ve ustasiydi. Hayatini hem kendini hem de insanlari ve hayati degistirmek için yasadi. Dünden bugüne Kurtiz’in hayata kattiklari ardimizdan gelecek olan genç yaraticilar için önemli bir ders niteliginde. Üstüne tezler yazilmasi, filmler, belgeseller çekilmesi gereken bir sanatçi. Toplumsal gerçekçi sanat adina adini anmamiz gereken dostlardan biridir. Isçilerin, emekçilerin, yurtseverlerin, sosyalistlerin yol arkadasidir. Anisini yasatmak için ürettiklerini yasatmamiz gerekiyor.

 

Sine Sen Baskani Zafer Ayden: Darbe günlerinde yigit bir sinema emekçisiydi. Durusu, tavirlariyla bizlerin dostu, yoldasi arkadasiydi. Sine Sen olarak onu yüregimizde yasatacagiz.

Baris Falay: Devrimci bir sanatçiyi kaybettik. Ruhunu hep taze tutan bu anlamda isik olan bir delikanliyi kaybettik. Bu delikanliya yakismadi. Üreten, üreterek var olana bir türlü yakismiyor zaten...

Ulvi Alacakaptan: Tiyatronun altin döneminin altin isimleri teker teker gidiyor. Yasarken onlari altin pamuklara sarmamiz gerekiyordu.

Arif Sag: Tuncel Kurtiz, son yüzyilda ciddi bir insanlik modeli olmustur.

Cüneyt Cebenoyan: Kisisel olarak tanidigim bir insandi. Büyük bir oyuncuydu. Güzel yasadi. Dogayla, sevgiyle, sanatla yasadi. Her zaman ezilenlerin yaninda oldu. Bu çizgisini hiçbir zaman degistirmedi.

Sevval Sam: En basta iyi bir insandi. Hayat enerjisini hiçbir zaman kaybetmedi.

Mehmet Esatoglu: Bizim oyunculuk geleneginden gelen büyük aktörlerimiz var. O da bunlardan birisi. Büyük yapitlar ortaya koymustur. Ülke çapinda halk oyunculari örgütlenmesi yaratmistir. Dilem Tastan - soL