Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Tunceli`de Sehit Olan Asker Esenlerli

Tunceli`de Sehit Olan Asker Esenlerli

Sehit Jandarma Onbasi Volkan Karatepe`nin Esenler`deki, Sehit Jandarma Er Özcan Özden`in ise Sultangazi`deki evine aci haber ulasti.

Tunceli`de Sehit Olan Asker Esenlerli

Sehit Jandarma Onbasi Volkan Karatepe`nin Esenler`deki, Sehit Jandarma Er Özcan Özden`in ise Sultangazi`deki evine aci haber ulasti.

Bugün Tunceli`den aci haberler geldi. PKK`li teröristlerin karayoluna yerlestirdikleri patlayici askeri aracin geçisi sirasinda patlatildi. Yapilan hain saldirida 3 asker sehit oldu. Bölgeye havadan ve karadan operasyon düzenlendi. Kobra helikopterleri teröristlerin kaçis güzergâhini bombaladi. Teröristlerin en az 500 kilo bomba kullandigi belirlendi. Saldiriyi 2 teröristin gerçeklestirdigi, bombayi patlatmak için yaklasik 1 kilometre kablo baglantisi yapildigi tahmin ediliyor. Bölgeden gelen son dakika haberlerini aktaracagiz.

Tunceli- Elazig karayolunda PKK`li teröristler yola yerlestirdikleri patlayiciyi askeri aracin geçisi sirasinda infilak ettirdi. Hain saldirida Jandarma Uzman Çavus Yücel Yilmaz, Jandarma Onbasi Volkan Karatepe ile Jandarma Er Özcan Özden sehit oldu. Karayoluna patlayici yerlestiren ve olay sonrasi kaçan PKK`lilarin yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amaciyla baslatilan operasyon kapsaminda, sikorsky helikopterlerle olay bölgesine çikan bütün vadi ve daglik alana asker indirildi. Kobra helikopterlerle de PKK`lilarin kaçis güzergâhi yogun bombardiman altina alindi.

Istanbul`a 2 Sehit Acisi
Sehit Jandarma Onbasi Volkan Karatepe`nin Esenler`deki, Sehit Jandarma Er Özcan Özden`in ise Sultangazi`deki evine aci haber ulasti.

Karatepe`nin Esenler`deki baba ocagina ates düstü. Sehidin evi ve sokak Türk bayraklari ile donatildi. Belediye ekipleri, sehidin evinin bulundugu sokaga taziye çadiri kurdu.Ayni saldirida sehit olan 21 yasindaki Jandarma Er Özcan Özden`in Sultangazi`deki ailesine aci haber verildi. Sehidin evi ve sokagina Türk bayraklari asildi; sokaga taziye çadiri kuruldu. Sultangazi Belediye Baskani Cahit Altunay sehit evine gelerek bassagligi dileklerinde bulundu. Sehit Jandarma Er Özcan Özden`in cenazesinin yarin Samsun`da defnedilecegi ögrenildi.

Bombanin 500 Kilo Oldugu Belirlendi
Saldiriyla ilgili olay yerindeki çalismalar tamamlandi. Ilk incelemede saldirida 200 kilo bomba kullanildigini tahmin edilirken, bomba uzmanlarinin olay yerindeki incelemelerinde patlayicinin en az 500 kilo oldugu belirlendi. Siddetli patlamada karayolunda 2.5 metre derinlik, 5 metre genislik ve 10 metre uzunlugunda çukur olustugu, zirhli aracin da olay yerinden 30 metre uzaga firladigi tespit edildi. Mazgirt Cumhuriyet Savciligi, saldiriyla ilgili sorusturma baslatti.

Sehitlerin Naaslari Elazig’a Getirildi
Patlamada sehit olan Uzman Çavus Yücel Yilmaz (37) ile erler Özkan Özden (21) ve Volkan Karatepe`nin naaslari (21) helikopterle olay yerinden alinarak Elazig Askeri Hastanesi’ne getirildi. Buradan ambulanslara alinan sehitlerin naaslari, 
Firat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldirildi. Sehitlerden Uzman Çavus Yücel Yilmaz’in Yozgat nüfusuna kayitli oldugu, ailesinin Kirsehir’de yasadigi, Volkan Karetepe’nin Sivas’in Kangal ilçesi nüfusuna kayitli oldugu, ailesinin Istanbul’da oturdugu, Özkan Özden`in ise Kadiköy dogumlu oldugu ve ailesinin Istanbul’da ikamet ettigi ögrenildi. Elazig’da düzenlenecek törenin ardindan sehitlerin memleketlerine ugurlanacagi bildirildi.



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cuma 17.6 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı