Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

TÜRGEV`E bir Kiyakta Esenler Belediyesinden

TÜRGEV`E bir Kiyakta Esenler Belediyesinden

Mimar Sinan Mahallesi sakinlerinin verdigi bilgilere göre; 1242 ada, 5 parsel sayili yerde yapimina baslanilacak olan yapi ile ilgili olarak Esenler Belediyesi, Esenler Spor kulübünü tahliye ettikten sonra yapilacak binayi TürkiyeGençlik ve Egitime Hizmet

TÜRGEV’E bir Kiyakta Esenler Belediyesinden 

Mimar Sinan Mahallesi sakinlerinin verdigi bilgilere göre; 1242 ada, 5 parsel sayili yerde yapimina baslanilacak olan yapi ile ilgili olarak Esenler Belediyesi, Esenler Spor kulübünü tahliye ettikten sonra yapilacak binayi TürkiyeGençlik ve Egitime Hizmet Vakfi`na (TÜRGEV’E) yurt yapimina tahsis edildigini ifade edilmektedir.
 
“Kimlere veya kime hizmet verecegi açiklanmali”
Mimar Sinan Mahallesisakinlerinin tepkili, öncelikle spor kulübüne ait olan bu yerin bir Vakfa tahsis edilmesini dogru bulmadiklarini belirtiler. "Belediye bizlere hizmet vermelidir ve bu arsaya bir seyler yapiliyorsa, Esenler halkina ve Mimar Sinan Mahallesisakinlerinin yararina olmali. Detaylari sir gibi saklanan projenin, kimlere veya kime hizmet verecegi ise açiklanmali.
Bir vakfa Yurt yapmak için belediyenin bu kadar cömert davranmasi dogru degildir. Yurt yapmak belediyenin görevi degildir”.
 
Esenler Belediyesi mayis ayi birinci oturumun da CHP’li meclis üyelerinin yazili soru önergesiyle yerin ne amaçla kullanilacagi ve kimlere verildigi soruldu. 
 
CHPmeclis üyelerinin verdigi soru önergesi
 
Istanbul ili, Esenler Ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 1242 ada, 5 parsel sayili yerde yapimina baslanilacak olan yapi ile ilgili olarak;
* Yapilacak olan binanin kullanim amaci ne olacaktir?
* Bina Esenler Belediyesi tarafindan mi insa ettirilecektir?
* Yapilacak olan binanin simdiden bir Vakfa tahsis edildigi dogrumudur?
* Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanliginca ve Esenler Belediye Baskanliginca söz konusu yere bugüne kadar kaç adet proje yaptirilmis ve proje bedelleri olarak ne kadar ödeme yapilmistir?



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı