Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Türk Kizilayi 146.Yilini Coskuyla Kutladi.

Türk Kizilayi 146.Yilini Coskuyla Kutladi.

Kurulusunun 146. yilini yasayan Türk Kizilayi, yeni yasina girmenin sevincini yurt genelinde gerçeklestirilen çesitli etkinliklerle yasadi. Bu etkinliklerin en coskulusu ise Istanbul`da gerçeklestirildi.

Türk Kizilayi 146.Yilini Coskuyla Kutladi.

 

Kurulusunun 146. yilini yasayan Türk Kizilayi, yeni yasina girmenin sevincini yurt genelinde gerçeklestirilen çesitli etkinliklerle yasadi. Bu etkinliklerin en coskulusu ise Istanbul’da gerçeklestirildi. 
 
Galata köprüsünün Karaköy ayaginda düzenlenen etkinlige Genel Baskan Ahmet Lütfi Akar’in yani sira Kizilay yönetim kurulu üyeleri,Türk kizilayi Istanbul sube baskanlari ve Esenler Sube Baskani Lütfü Kahveci,Baskan Yardimcisi Ömer Savas,Muhasip Üye Hasan Gürsoy,Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Saltas ve Ayse Özhan  yüzlerce gönüllü ve vatandaslar katildi.

 

Etkinlik alaninda Kizilay gönüllüleri tarihi kumbaralarla bagis topladi, Kizilay rozeti dagitti. Kizilay tarihini anlatan fotograf sergisinin yani sira Kizilay’in tüm faaliyet alanlari etkinlik alaninda açtiklari stantlarda Kizilay’i bir kez daha anlatti. Kan alma çadirlari, mobil ikram araçlari ve tanitim stantlarinin kuruldugu alanda, müzik dinletisi ve horon gösterisi de yapildi. Etkinlikte pandomim sanatçilari ve palyaçolar, çocuklar için oyunlar sergiledi.


 
“Ihtiyaç aninda milletin yanindayiz”
 
Her türlü felakette ve zor durumda milletin yaninda olduklarini belirten Türk Kizilayi Genel Baskani Ahmet Lütfi Akar, “146 yildir kara gününde, depremde, selde, yanginda, patlamada ve birçok sikintili süreçte Türk milletinin yardimina kosan Türk Kizilayi, bugün bir dogal afet olmaksizin, ilkeleri dogrultusunda yoluna devam ediyor. Osmanli Hilal-i Ahmerinden baslayan ve 146. yasimizi kutladigimiz bugün, arkadaslar bir seri etkinlik düzenledi. 146 yildir kara günlerde halkinin yaninda olan Türk Kizilayi, bugün yine milletin hizmetinde olmaya devam ediyor. Türk Milleti var oldukça Türk Kizilayi da var olacaktir.” diye konustu.

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli