Tarih: 01.01.2018 00:00

`Türk Metal`in yetkisi sona erdi`

Facebook Twitter Linked-in

Birlesik Metal-Is Bursa’da bulunan Bosch fabrikasinda 2 gündür yasananlarla ilgili yeni bir açiklama yapti. Sendika tarafindan yapilan açiklamada, "Bugün itibariyle Bosch isçilerinin çok büyük bir çogunlugu Birlesik Metal-Is Sendikasi`na üye olmus durumda ve Türk Metal’in yetkisi sona erdi” dendi.

Bosch’ta yasananlarin ‘isçi bahari’ olarak tanimlandigi açiklamada, “Bosch isçisinin Bursa’da dün sabah erken saatlerde vardiya çikisindan itibaren estirmeye basladigi isçi bahari rüzgari, bugün daha da güçlenerek devam ediyor. Üyelik çalismalari dün gece geç saatlere kadar devam etti, bugünse sabah erken saatlerde gece vardiyasindan çikan yüzlerce isçi sari sendikadan ayrilarak Birlesik Metal Is’e üye oldu. Bugün itibariyle Bosch isçilerinin çok büyük bir çogunlugu Birlesik Metal-Is Sendikasi`na üye olmus durumda ve Türk Metal’in yetkisi sona erdi” ifadelerine yer verildi.  

Üyelik çalismalarinin devam edeceginin ifade edildigi açiklamada, yetki tespit sürecine kadar Türk Metal’in Bosch’tan silinmesi ve Bursa’da diger metal isçilerinin de gerçek sendika iye bulusmasinin saglanacagi belirtildi.

Türk Metal’in yasananlari Bursa’da yetkili oldugu diger fabrikalara siçramasini engellemek için büyük bir çaba içerisine girdigine dikkat çekilen açiklamada, “Birlesik Metal-Is Sendikasi; Bosch isçilerinin baslattigi bu büyük ve onurlu yürüyüse sendikali ve sendikasiz tüm metal isçilerini davet ediyor. Korku duvari Bosch isçileri tarafindan yikilmistir. Esaret zincirlerinden kurtarmak, isbirlikçi sari sendikayi bitirmek artik tek ve basit bir adimla gerçeklesebilir” denildi. (evrensel HABER MERKEZI)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —