Türk: Polis bize açik açik saldirdi

Türk: Polis bize açik açik saldirdi

DTK Es Baskani Ahmet Türk, ugradigi saldiriyla ilgili yaptigi kisa açiklamada, "Polisin biri, resmi giyimli birisi bana dogru gelerek açik açik hazirlanmisti, ondan sonra yumruklar atmaya basladi" dedi. Türk, "Zulüm siyaseti ile Kürtlere siddet uygulayara

DTK Es Baskani Ahmet Türk, ugradigi saldiriyla ilgili yaptigi kisa açiklamada, "Polisin biri, resmi giyimli birisi bana dogru gelerek açik açik hazirlanmisti, ondan sonra yumruklar atmaya basladi" dedi. Türk, "Zulüm siyaseti ile Kürtlere siddet uygulayarak susturamayacaklarini" söyledi.

DTK Es Baskani Ahmet Türk`ün Newroz kutlamalari için gittigi Batman`da ugradigi saldirida sol gözünde sislik ve kizarma oldugu görüldü. Türk, tedavi gördügü Dünya Hastanesi`nin Kardiyoloji bölümündeki odasindan koridora çikarak, basina ve partililere kisa bir açiklama yapti. Türk, durumunun iyi oldugunu belirterek, "Ben iyiyim, rahatim beni merak etmeyin. Zaten yanimda kimse yoktu. Önce taslarla otobüsün bütün camlarini kirdilar, gaz attilar. Gaz etkisiyle disariya çiktim. Polisin biri, resmi giyimli birisi bana dogru gelerek açik açik hazirlanmisti, ondan sonra yumruklar atmaya basladi. Orada yanimda ne bir halk ve ne kitle var. Sadece otobüste 4-5 kisiyleydik. Su anda iyiyim. Sonuçta halen zulümle, sindirmeyle, susturmayla, bir siyaseti izliyor. Bu siyasetle Kürtleri susturacagini zannediyor. Ama bu yol yol degil, bu yol akil yolu degil. Biz her zaman söylüyoruz, bu sorunlar ancak diyalogla çözülür. Terör estirerek, siddet uygulayarak bu halki susturamazlar" dedi. Türk, daha sonra odasina girdi.

Öte yandan Türk`ün yaninda bulunan Avrupa eski Parlamenteri Feleknaz Uca`nin da yogun gaz nedeni ile zehirlendigi ögrenildi. Uca`nin BDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas`in yapacagi açiklamaya katilmak için tedavi kabul etmedigi, açiklamanin ardindan Dünya Hastanesi`ne tedavi altina alinacagi bildirildi. (Batman/DIHA)