Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

`Türk WikiLeaks` yakinda blogspot`tan `sizdiracak`

`Türk WikiLeaks` yakinda blogspot`tan `sizdiracak`

ISTANBUL- Ankara Emniyet Müdürlügü`nün gizli bilgilerine ulasan RedHack, yakinda WikiLeaks türü bir sistem kurma hazirliginda. Türkçe ve Ingilizce siteleri üç ayri mahkeme karariyla kapatilan RedHack, Radikal`e sistemi milyonlarca

ISTANBUL- Ankara Emniyet Müdürlügü’nün gizli bilgilerine ulasan RedHack, yakinda WikiLeaks türü bir sistem kurma hazirliginda. Türkçe ve Ingilizce siteleri üç ayri mahkeme karariyla kapatilan RedHack, Radikal’e sistemi milyonlarca kullanicisi bulunan popüler ‘blogspot’ sitesi üzerinden kuracagini açikladi.
Ankara Emniyet Müdürlügü’nün sitesini çökerttikten sonra, ihbar mail’lerini yayimlayan RedHack, dün de bazi sitelerde emniyette çalisan üst düzey yüzlerce polisin sicil numarasini, mail adresini ve sifresini yayimladi. RedHack, ayrica tüm Türkiye’deki silah ruhsati alanlarin, silahlarin türlerinden, ruhsat alanin kütük ve TC kimlik bilgilerine kadar desifre edecegini duyurdu. RedHack üyeleri, blog sitesinin üzerinden kuracagi ‘WikiLeaks’ tarzi sistemde, bugüne kadar emniyetten elde ettigi bilgilerin tamamini yayimlayacagini ilan etti.
RedHack, kuracaklari sistemi, “IP loglamayan, kullaniciyi riske etmeyen devletin veya özel sirketlerin herhangi bir kademesinde görev yapanlarin rahatça bilgi paylasabilecegi, kendine göre var olan haksizliklari bildirebilecegi bir sistem. Ayrica RedHack felsefesinde hareket eden hacker’larin, hack’ledikleri ve ele geçirdikleri sistemlerden elde edilen bilgiler de paylasilacak” diye tanimliyor. RedHack, bunu yapma amaçlarini da “Mevcut siyasal kosullarda egemenler arasindaki çeliskide 3. bir tarafiz, yani ezilenlerin, sömürülenlerin tarafiyiz” diye anlatiyor. Emniyetin bilgileri yayimlaninca RecHack’in sitesi 24 saat içerisinde alinan mahkeme kararlariyla kapatilmisti. Ayrica Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kiliçlar da 245 bin polisi internet kullanimi konusunda uyarmisti.
RedHack’in sitesinde halen Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 1 Mart tarihli kararina istinaden kapatildigi yaziyor. RedHack’in blogspot üzerinden sistem kurmasi durumunda, popüler blog sitesinin de kapatilmasi tehlikesi olusacak. Blogspot kapatilirsa, Türkiye’de yeni bir bilisim sansürü tartismasi baslayabilir. Blogspot, daha önce de kapatilmisti



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli