Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Türkiye Degisim Partisinin Kalbi istifa etti

Türkiye Degisim Partisinin Kalbi istifa etti

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskan Yardimcisi Özkan Ercan “parti genel sekreterinin sahsima ve onuruma dokunacak hareketlerde bulunmasi bardagi tasiran son damla olmustur” diyerek kurucusu oldugu partisinden istifa etti. Gazetemize bir açiklama gönderen

Haber/Hasan Gürsoy

“emege sayginin olmamasi, sag ve sol kavramlarini birlestiriyoruz denmesine”

Ercan “Türkiye Degisim Partisinde bulunan Genel Baskan yardimciligi görevimden, MYK üyeligi ve parti kuruculugundan istifa ediyorum. Parti içerisinde hiyerarsinin, emege sayginin olmamasi, sag ve sol kavramlarini birlestiriyoruz denmesine ragmen gidisatin bu sekilde ilerlememesi defalarca istifa etmeyi düsünmeme neden olmustur.  Her defasinda ülkem adina belki bir seyler yapabiliriz, mücadele edersek üstesinden geliriz düsüncesi beni geri çekmistir.

“bugüne kadar verdigim emekleri hiçe sayarak özgürce fikrimi beyan ettim diye”

Ancak gittikçe durumun daha da vahim bir hale geldigini gördügümde bu karari almak kaçinilmaz hale gelmistir. Eksiklikleri, yanlislari defalarca söylememe ragmen yönetimin dikkate almasi gerekirken, sikintilari diger parti kuruculari ile paylasmam partiyi yöneten genel sekreterlik birimini rahatsiz etmis, dolayisiyla tarafima karsi çirkince tavirlarda bulunmaya baslamislardi. Yola çiktigimiz ilk günden bugüne kadar verdigim emekleri hiçe sayarak özgürce fikrimi beyan ettim diye parti genel sekreterinin sahsima ve onuruma dokunacak hareketlerde bulunmasi bardagi tasiran son damla olmustur.

 “düsünemedigimiz, konusamadigimiz, her elestiriyi suç bilen”

En demokratik parti sloganiyla yola çikan bir partide özgürce fikir beyan etmek bile suç sayilirken güzel ülkemizde ne zaman özgürce konusabilecegimizi çok merak ediyorum. Eski Insanlarla ve söylemlerle yeni parti kurulmaz. Siyasette yeni yüzler ve gençler lazim. Köhnemis ve karsiligi olmayan zihniyetlerle siyaset yapilmaz. Düsünemedigimiz, konusamadigimiz, her elestiriyi suç bilen bir sistemi kabul etmedigimden istifa kararimi almis bulunmaktayim.



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli