Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Türkiye`nin Asuresi Esenler`de

Türkiye`nin Asuresi Esenler`de

Türkiye`nin 81 ilinden getirilen malzemelerle hazirlanan Asure, Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen bir programla vatandaslara ikram edildi. Esenler`in meydanlari ve cami önlerinde toplam 10 bin kisiye asure dagitildi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Türkiye’nin Asuresi Esenler’de

Türkiye’nin 81 ilinden getirilen malzemelerle hazirlanan Asure, Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen bir programla vatandaslara ikram edildi. Esenler’in meydanlari ve cami önlerinde toplam 10 bin kisiye asure dagitildi.

Esenler Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yil da Muharrem ayi nedeniyle Esenler halkina asure dagitti.

Dörtyol Meydani’nda Cuma namazi sonrasinda gerçeklesen geleneksel asure dagitim programina; Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Ilçe Emniyet Müdürü, Ilçe Milli Egitim Müdürü, Belediye Baskan Yardimcilari, Baskan Danismanlari ve çok sayida vatandas katildi. Programda konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Muharrem ayi ve asurenin önemine dikkat çekti. “Asure, bizde bereket demektir” diyen Göksu, Muharrem ayinin 10. gününün Asure günü olmasi münasebetiyle Esenler’de 10 bin asure dagittiklarini söyledi. Asurenin 81 ilden getirilen malzemelerle yapildigina dikkat çeken Göksu, bu anlamda asurenin Türkiye’nin kardesligini sembolize ettigini vurgulayarak,  “Bu topraklarin kardesligi her seyden üstündür. Bu topraklarda herkes kardestir. Bu kardesligi bozmak isteyen olursa o da en büyük kallestir”  diye konustu.

PEYGAMBER SEVGISIYLE BÜYÜDÜK

 “Bizler Muharrem ayinda bu kardesligin tescili olmasi adina bu asureyi bu meydanda dagitiyoruz” diyen Göksu, Kerbela olayini da hatirlatmak, “Biz bu topraklarda hiç bir zaman Yezid’in yaninda yer almadik, her zaman Hz. Peygamberin sevgisiyle büyüdük”  dedi.

Asure gününde herkesin Kerbela olayini bir kez daha düsünmesi gerektigini ifade eden Göksu, Kerbela olaylarinin bir daha yasanmamasi temennisinde bulunarak ve herkesin muharrem ayini tebrik ederek sözlerini tamamladi.

Göksu’nun ardindan konusan Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu ise; Muharrem ayinin bizim kültürümüzde mukaddes bir ay oldugunu ve saygi duydugumuz aylardan biri oldugunu belirtti. Herkesin Muharrem ayini kutlayan Madenoglu, Esenler halkina asure ikram eden Esenler Belediye Baskani Göksu ve ekibine de tesekkür etti.

BIRÇOK NOKTADA ASURE DAGITILDI

Yapilan konusmalarin ardindan Belediye Baskani Göksu, Kaymakam Madenoglu ile birlikte vatandaslara asure ikram etti. Öte yandan Turgut Reis Meydani basta olmak üzere Esenler’in meydanlarinda ve Cuma namazi çikisi cami kapilarinda da bugday, nohut, kuru fasulye, pirinç, ceviz, çam fistigi, badem, nar, susam ve tarçin gibi kuruyemis, meyve ve baharatlari Türkiye’nin 81 ilinden gelen ve Esenler’de özel olarak hazirlanan asure, vatandaslara dagitildi.

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli