Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Türkiye rengarenk

Türkiye rengarenk

Istanbul`da Findikli`dan Cihangir`e çikan Salipazari Yokusu merdivenlerinin belediye tarafindan griye boyanmasiyla baslayan merdiven boyama eylemi Türkiye`nin her yerini sardi. 7`den 70`e firçasini alan herkes sokaklari, yollari ve merdivenleri gökkusagi

Türkiye rengarenk

Istanbul’da Findikli’dan Cihangir’e çikan Salipazari Yokusu merdivenlerinin belediye tarafindan griye boyanmasiyla baslayan merdiven boyama eylemi Türkiye’nin her yerini sardi. 7’den 70’e firçasini alan herkes sokaklari, yollari ve merdivenleri gökkusagi renklerine boyadi. Merdiven boyamalari sirasinda barisa çagri yapilirken, renkli merdivenler halk tarafindan begeni ve ilgiyle karsilandi.
Sosyal medyadan yapilan ‘Firçani da al gel’ çagrisina yanit ilk olarak Beyoglu’ndan geldi. Belediyenin tepkiler üzerine griye boyadigi merdivenleri yeniden gökkusagi renklerine boyamasi üzerine farkli sokaklarin merdivenleri boyandi.

ANKARA
Ankara’da Seyranbaglari Mahallesi sakinleri Bülbül Deresi Caddesi üzerinde bulunan merdivenleri gökkusagi renklerine boyadi.

DIYARBAKIR
Diyarbakir’da ‘Sanat Sokagi’ bir grup genç tarafindan gökkusagi renklerine boyandi. Sabah isyerine gelen esnaf da bu çalismaya destek verdi.

DERSIM
Dersim’de taraftar grubu Çarsi Ovacik Caddesi’ne inen iki ayri merdiveni gökkusagi renklerine boyadi. Renkli merdivenler Dersimlilerin beginisini kazandi.

VAN
Van’da Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi gençler, Belediye binasinin bulundugu sokagi gece gökkusagi renklerine boyadi. Duvara da ‘1 Eylül Baris Sokagi’ yazan gençlere Belediye Baskani BDP’li Bekir Kaya da destek verdi. Yeni evlenen Hakan Peker ve Beyhan Saybak da solugu yeni boyanan sokakta alarak ilk fotograflarini rengarenk sokakta çektirdiler.

IZMIR
Izmir’de Mithatpasa Caddesi üzerindeki Sehit Kemal Keser sokaktaki merdivenlerin basamaklari boyayan gençler, ardindan hatira fotografi çektirdi. Karabaglar’daki Basin Sitesi’nde boyama eylemi yapildi.

BURSA
Bursa’nin merkez Osmangazi Ilçesi’nde Atatürk Aniti arkasindaki merdivenler, gökkusagi renklerine boyandi.

BATMAN
Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, trafige kapali güzergah olan 1 kilometrelik Gülistan Caddesi’ni 1 Eylül Dünya Baris Günü nedeniyle gökkusagi renklerine boyadi.

ADANA
Adana’da bir grup genç, geçen Haziran ayinda yapilan ‘Gezi Parki’ eylemlerinin merkezi konumundaki Atatürk Parki’nda bulunan çesmenin taslarini gökkusagi renklerine boyadi. Gençler, agaçlar arasina da ‘Umut barista, Gezi ruhu savasa karsi sokakta’ yazili pankart asti.

IZMIT
Izmit’te de Ömeraga Mahallesi’nde Akçacami Caddesi ile Inönü Caddesi’ni baglayan merdivenler gökkusagi renklerine boyandi. Semt esnafindan Feridun Önder, “Rengarenk olmasi çok güzel olmus” dedi.

MUGLA/MANISA
Boyama eylemi Mugla’nin Bodrum Ilçesi Gümüslük Beldesi’ne de ulasti. Belde sahilindeki merdivenler, Gümüslük Forumu üyeleri tarafindan rengarenk boyandi. Fatih Parki girisindeki merdivenler de gökkusagi rengine boyadi.

HAKKARI
Hakkari’de bir sokaktan geçen yolu farkli renklerde boyayan esnaf, sokagin adini da Baris Sokagi koydu. Esnaflardan Ömer Bozkir, “Sokagimiz insallah barisa destek olur ve örnek teskil eder” dedi.

EVRENSEL

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cuma 17.6 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı