Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

TÜRKIYENIN YASI ÖZGECAN

TÜRKIYENIN YASI ÖZGECAN

Özgecan Aslan katliamini yapan Suphi Altindöken, savciliga ifadesinde cinayeti nasil yaptigini anlatti. Özgecan`i döverek bayilttiktan sonra canli haldeyken bileklerini de kestigini söyledi.

 TÜRKIYENIN YASI ÖZGECAN        

Özgecan Aslan katliamini yapan Suphi Altindöken, savciliga ifadesinde cinayeti nasil yaptigini anlatti. Özgecan’i döverek bayilttiktan sonra canli haldeyken bileklerini de kestigini söyledi.

Mersinin Tarsus ilçesinde üniversite 1. sinif ögrencisi olan Özgecan Aslani öldüren Suphi Altindöken ve suç ortaklari olan babasi ile arkadasi cezaevine kondu.

Failler farkli nezarethanelerde sorguya çekildiler. Ve ifadelerde çok fazla çeliski bulunuyordu. Zanli, Özgecan’in ellerini ölmeden önce kestigini itiraf etti.

 Zanli, evine giderken minibüse binen Özgecan’i bayilttiktan sonra arkadasi fatih gökçeyi çagirdi.

Gökçe ‘ Kizin tirnaklarina kimligini birakmis gibisin, ellerini kes.’ Dedigini ve kizin ellerini kestigini açikladi. Ayrica arkadasinin ‘ya bir yere atacagiz ya da iz kalmasin diye yakacagiz’ dedigini, bunlardan dolayi da arkadasini arayarak bir litre benzin istedigini belirtti. Benzin gelince Fatih ve benzini getiren arkadasiyla farkli arabalarla babasinin yanina gittiklerini söyleyen Suphi Altindöken, babasina ve arkadasi fatihe ‘ne yapalim?’ dedigini, babasinin ‘geç olmadan hastaneye gidelim’ arkadasinin ise ‘basimiza bela olur, ortadan kaldiralim’ dedigini söyledi. Bunun üzerine katil, araçta bulunan biçagi çikararak sah damarina dogru defalarca sokup çikardigini söyledi. Arkadasi fatih’in, ‘madem öldürdün ellerini kes, yüzünü tirmalamis, kimligini bulurlar.’ demesi üzerine ellerini de kestigini söyledi.

Kestigi elleri babasinin getirdigi posete koyarak babasinin evinin alt katindaki tuvaletin klozetine sakladigini söyledi. Arkadasi Fatih Gökçe ise tam tersi ifade verdi.

Ülkenin her tarinda tepkiler büyüyor. Özgecan için yürüyüsler yapiliyor. Özgecan Aslan’in babasi Mehmet Aslan, Cumhurbaskani Erdogan ile görüstüklerini, adaletin yerini bulmasini istediklerini söyledi. Erdogan’a sükran ve minnet dileklerini sundugunu da belirtti. Aslan, ‘Bizim devlet büyüklerimizden talebimiz olmaz. Kendilerinden istedigimiz tek talep adaletin yerini bulmasidir.’ Ifadelerini kullandi. Ayrica idam konusu hakkinda düsünceleri sorulan Mehmet Aslan, idam cezasinin gelmesi gerektigini yahut bunun da çözüm olmayacagini söyleyerek ‘Kötülügü insan yapmiyor. Içerisindeki çirkin mahlûkat yaptiriyor. Henüz baris varken güzele teslim olalim’dedi.

Katilin Annesi olan Naciye Tan ise suçlunun Suphi Altindöken’in babasi olan Necmettin Altindöken oldugunu iddia etti. Eski esinin onu kemerle, kesici aletlerle dövdügünü ve yillar önce ayrildigini belirtti. ‘Bunlarin yasanmasinda etkenler var, kimse katil dogmaz’ dedi. ‘benim de kizim var. ‘Kizimin basina böyle bir sey gelsin ister miyim?’ ifadelerini kullandiktan sonra bende Özgecan’in ailesinin yanina gitmek istiyorum, ama ne diyecegimi bilmiyorum. Acimi anlatamiyorum. ‘O anne babanin elinden ayagindan öperin, bende bir anneyim’ dedi.

Yazimizi sonlandirirken Mehmet Aslan Bey’in, vakarli durusu, nasihatçi yaklasimi, bu olaydan dolayi genel ve yersiz kaosa sürüklenmememizi tavsiye etmesi, takdire sayan bir durumdur. Bu cinayeti isleyenin yardimci olanin insan olamayacagini, hatta hayvandan daha asagi oldugunu belirtmek isterim. Hayvan bile sahibine zarar vermezken, bu insan eskâlli alçak ve namussuzlar daha körpecik yastaki kiziimizi akla hayale gelmeyen eziyetlerle öldürmelerini hiç mi hiç kabullenmiyorum. Birisi, insanlarin sevgisini kazanirken digeri Allah’in haram kildigi cana kastettiginden dolayi sürekli cehennemde kalmasini Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Yasasin Cehennem, Özgecanlarimizin canina kiyanlar için…



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false