Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Türküler Yasar Kemal Için Söylendi

Türküler Yasar Kemal Için Söylendi

Türk edebiyatinin usta kalemi Yasar Kemal, vefatinin yedinci yildönümünde Sariyer Belediyesi ile Yasar Kemal Vakfi is birligi ve Kardes Türküler’in ezgileriyle Sariyer Belediyesi Bogaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde anildi.

Haber/Elmas Aydogan

Türk edebiyatina Ince Memed basta olmak üzere birbirinden önemli eserler kazandiran Yasar Kemal, ölümünün yedinci yilinda da unutulmadi. Eserlerinde ve anlatimlarinda dünyanin binbir çiçekli kültür bahçesi oldugunu belirten Kemal’i anma gecesinde, farkli dillerde türküler söylendi. Etkinlige; Yasar Kemal’in esi Ayse Semiha Baban, Yasar Kemal Vakfi üyeleri, Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç ve çok sayida vatandas katildi.

YASAM YOLCULUGUMDA ONU ÖRNEK ALDIM

Programin açilis konusmasini yapan Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç; “Yasar Kemal’in sadece kitaplarini okuyarak degil kendime yasam yolculugumda örnek alarak hayatimi sürdürdüm. Sadece biz degil birçok ülkenin insani Yasar Kemal okumus, onun söylemlerinden ders çikarmistir” dedi. Ince Memed romanindan pasaj paylasan Genç konusmasini söyle sürdürdü; “Sevginin önemini insanlar anlasaydi bugün ki gibi savaslar yasanmaz, masumlar ölmezdi.” Ustanin,  Hanna’ya siirler eserini de okuyan Baskan Sükrü Genç, ölüm yildönümü olan Milli Egitim Bakani Hasan Âli Yücel ve edebiyatçi Hasan Hüseyin Korkmazgil’i de anarak “Ne diyordu büyük usta; “O güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler” diyerek konusmasini sonlandirdi.

KARDES TÜRKÜLER’DEN YASAR KEMAL’E YAKISIR KONSER

Kardes Türküler grubunun solistlerinden Vedat Yildirim ise konserin basinda “Yasar Kemal’i anmak Kardes Türküler ile olur. Bu Kardes Türküler biz degil yüreklerimizdeki ezgilerdir. Sanat insani inceltir. Farkli dillerde de olsa bir araya getirir” diyerek geceyi düzenleyen Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç ile Yasar Kemal Vakfi’na tesekkür etti.



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu