Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Tutuklu vekil Ayhan: Kosullara isyan ettiler

Tutuklu vekil Ayhan: Kosullara isyan ettiler

ISYANIN çiktigi cezaevinde bulunan BDP Milletvekili Ibrahim Ayhan`in avukatlari olaylarin ardindan Ayhan ile görüstü. Ayhan`in Avukati Bekir Benek, ?Sayin Ayhan

ISYANIN çiktigi cezaevinde bulunan BDP Milletvekili Ibrahim Ayhan’in avukatlari olaylarin ardindan Ayhan ile görüstü. Ayhan’in Avukati Bekir Benek, “Sayin Ayhan, C-15 kogusundaki tutuklularin, cezaevi kosullarini protesto ettiklerini aktardi. Kendisinin de defalarca Adalet Bakanligi’na yasanan hak ihlallerini ilettigini ancak herhangi bir iyilesme olmadigini söyledi. Sayin Ayhan, katliamdan Urfa Cezaevi idaresi ve Adalet Bakani’nin sorumlu oldugunu söyledi” dedi.

BDP Milletvekili Ibrahim Ayhan’in kendilerine  Urfa E Tipi Kapali Cezaevi’nde herhangi bir kavga yasanmadigini, adli tutuklularin dayanilamaz cezaevi sartlarina isyan ettigi için yangin çikarttiklarini söyledigini anlatan avukat Bekir Benek, “Cezaevinde her türlü hak ihlali yasandigini aktardi. C-15 kogusunda da bu cezaevi sartlarini protesto amaçli yangin çikardigini, hak ihlallerini bizzat kendisinin de Adalet Bakanligi ve yetkililere aktardigini ancak bir iyilesme yapilmadigini aktardi. Sorumlularin Urfa Cezaevi idaresi ve Adalet Bakani oldugunu söyledi. 6 kisilik koguslarda 12, 16 hatta 30 tutuklunun kaldigini, yataklarda 2’ser kisi yattigini aktardi. Bu sartlarda Urfa gibi sicak bir yerde yasanan bu hak ihlalleri ciddi bir birikim yaratti. C-15 kogusundaki mevcut durum bunun sonucu oldu. Sonuç itibariyle bunun katliam oldugunu ifade etti” diye konustu. Ibrahim Ayhan’in ‘güvenlik’ gerekçesiyle Antep Cezaevi’ne sevk edilecegi duyumunu aldiklarini ancak bunu dogrulatamadiklarini söyleyen Benek, bunun sürgünler için bir firsat da olacagi kaygisi tasidiklarini kaydetti. (evrensel URFA)



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli