Tüzel, açlik grevlerine dikkat çekti

Tüzel, açlik grevlerine dikkat çekti

Emek Partisi Eski Genel Baskani ve HDK Istanbul Milletvekili Levent Tüzel, Dünya Gida Günü nedeniyle, Meclis

Emek Partisi Eski Genel Baskani ve HDK Istanbul Milletvekili Levent Tüzel, Dünya Gida Günü nedeniyle, Meclis Genel Kurulunda yaptigi konusmada cezaevlerinde süren açlik grevlerini gündeme getirdi. Tüzel, hükümeti süresiz dönüsümsüz açlik grevindekilerin taleplerinin karsilanmasi için adim atmaya çagirdi.

Dünya Gida Günü nedeniyle genel kurulda söz alan Tüzel, yurttaslarin, saglikli, ucuz, güvenilir gidaya ulasmasini saglamanin Hükümetin görevi oldugunu belirterek, “Hükümet eliyle izlenen politikalar nedeniyle insanlarimiz açlik ve yoksulluk içindedir” dedi. “Insanlik onuru için aç kalmayi göze alanlar var” diyerek cezaevlerindeki açlik grevlerine dikkat çeken Tüzel, 12 Eylül 2012 tarihinde, 63 kisiyle baslayan, bugün tüm cezaevlerine yayilan açlik grevlerini hatirlatti.

Tüzel, “Bu insanlarin talepleri, Öcalan’a uygulanan tecridin kaldirilmasi, anadilde egitim ve savunma hakkinin önündeki engellerin kaldirilmasidir.  Hükümet, Türkiye’de baris ve kardeslik için bir an evvel adim atmali, Ortadogu’yu Türkiye’ye tasimamalidir” dedi. (evrensel ANKARA)