Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

`4+4+4`ü durduracagiz!`

`4+4+4`ü durduracagiz!`

Taksim Meydani`nda 4+4+4 egitim sistemini protesto etmek amaciyla düzenlenen eyleme katilanlar, `Karanliga birakma egitime sahip çik` diye haykirdi. Halkevleri öncülügünde gerçeklestirilen eyleme meslek örgütleri ve sendikalarla birlikte çok sayida ögrenc

Taksim Meydani’nda 4+4+4 sistemine karsi çikmak için toplanan kalabalik basin açiklamasini yapmak üzere sloganlar esliginde Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Eyleme katilanlarin, ‘5 yas ilkokul degil anasinifi’, ‘Çocuk gelinler istemiyoruz’, ‘4+4+4 kadin düsmanidir’, ‘Kalabalik siniflara hayir’, ‘Çocuklara isçilere hayir’, ‘Okullarimiz ticarethane olmayacak’ yazili dövizler tasidigi görüldü. ‘ 4+4+4 ’ü durduracagiz’, ‘Egitim haktir satilamaz’ gibi sloganlarin atildigi eylemGalatasaray Lisesi önünde yapilan basin açiklamasi ve oturma eylemiyle devam etti. 

Basin açiklamasini okuyan Hüseyin Kargin, okullarin açilmasina sayila günler kala hükümetin tüm tepkilere ragmen geri adim atmadigina vurgu yapti. Tüm Türkiye genelinde 4+4+4 egitim sistemini durdurmak amaciyla meydanlara çiktiklarini belirten Kargin, “Gelecegimizi, çocuklarimizi, okullarimizi Akpkaranligina birakmayacagiz, 4+4+4 ‘ü durduracagiz” dedi. 

Eylemi düzenleyen Halkevleri’nin genel baskani Oya Ersoy da yaptigi açiklamada yeni egitim sisteminin tamamen ideolojik oldugunu belirterek ögrenci velilerinin kesinlikle rapor almamasi ve 72 aya kadar çocuklarin anasinifina gitmesi gerektigini vurguladi. 

“Rapor almak sistemi mesrulastirir” 
Çocugunun yeni sisteme göre bu yil itibariyle okula gitmesi gereken veli Tayfun Yesiltas, 4+4+4 egitim sistemine kesinlikle karsi oldugunu ve çocugunu okula göndermeyecegini ifade etti. Yesiltas, “Rapor almak demek bu uygulamayi mesru kilmak demektir” dedi. 4+4+4 sistemiyle birlikte siniflarin çok kalabalik olacagini ve çocuklarin psikolojik olarak bu duruma hazir olamayacagini söyleyen Ismibey Güseli, “egitimin daha da ticarilestirileceginden, ikili egitim veren okul sayisinin artacak olmasindan ve daha da önemlisi çocuklarin sosyallesmesi yerine bilgi bombardimanina tutulmasindan dolayi bu sisteme karsiyim” diye konustu. 

Gül Çakil da bu sartlarda çocugunu okula göndermeyecegini belirterek kalabalik siniflara ve egitimin ticaretlestirilmesine karsi çikti. Çakil 4+4+4 egitim sisteminin kaldirilmasi için mücadeleye devam edecegini söyledi. Bu sistemin ezberci egitimi gündeme getirdigini ve çocugun özgür düsüncesinin engellendigini kaydeden pedagog Süheyla Erdogan, “Bu sistem çocuk istismarinin yolunu açacak. Çocuk isçiler ve çocuk gelinler artacak” dedi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı