Tarih: 01.01.2018 00:00

Ugur Kurt yasamini yitirdi

Facebook Twitter Linked-in

Ugur Kurt yasamini yitirdi

Okmeydani`nda bugün polis tarafindan basindan vurulan Ugur Kurt hayatini kaybetti.


Bir cenaze töreni için Cemevi’nde bulunan Kurt, agir yarali halde Okmeydani Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilmis, iki kez ameliyat edilmisti.

30 yasinda olan Kurt’un ölüm haberini Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Twitter hesabindan duyurdu. Vali Mutlu “Okmeydani Hastahanesinde tedavi gören Ugur Kurt maalesef kurtarilamadi,vefat etti.Allah’tan rahmet,ailesine bassagligi diliyorum” yazdi.

Kurt’un vurulmasinin ardindan Okmeydani’nda baslayan protesto gösterileri sürüyor.

BBC’ye konusan Okmeydani Cemevi’nden yetkililer, Cemevi çevresinde polisin göstericilere plastik mermi ve göz yasartici gazla müdahale ettigini belirtti.

Dogan Haber Ajansi, göstericilerin attigi bir patlayicinin infilak etmesi sonucu 5'i polis 7 kisinin yaralandigini duyurdu.

MÜDAHALE SIRASINDA ATES AÇILDI

Polis, Soma faciasi ve Berkin Elvan’in ölümünü protesto eden küçük bir gruba ögle saatlerinde müdahale etti.

Eylemde göstericilerin attigi bir molotofkokteyli zirhli polis aracina isabet etti.

Dogan Haber Ajansi bu sirada polisin havaya ates açtigini bildirdi.

Olay esnasinda bir cenaze törenine katilmak üzere Okmeydani Cemevi’nin avlusunda bulunan Ugur Kurt basindan yaralandi ve Okmeydani Hastanesi’ne kaldirildi.

Dogan Haber Ajansi, ‘Kurt’un yakinlarinin yaralanmaya, Kurt’un bogazina isabet eden bir kursunun neden oldugunu söyledigini’ aktardi.

Bazi görgü taniklari Kurt’un bir polis silahindan çikan kursunla vuruldugunu iddia etti.

Yön Haber internet sitesi, Cemevi’nin güvenlik kamera kayitlarina yansiyan, vurulma anina iliskin görüntüler yayinladi.

GÖRGÜ TANIGI O ANI ANLATTI

Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Okmeydani Cemevi Baskani Zeynel Sahin, sahit oldugu yaralanma olayini BBC Türkçe’ye anlatti.

Sahin sunlari söyledi:

“Burada bir cenazemiz vardi. Cenazeyi kaldirmak için hazirlik yapiliyordu. Bunun için ugrasiyorduk. O arkadas da (Ugur Kurt) cenazeye gelmisti. Yukarida çatismalar oluyordu. Yukaridan silah sesleri geldi.”

“O tarafta polisler vardi. Silah seslerinin bize dogru geldigini duyduk. Saga sola kaçistik. Tam o sirada yanimizdaki bir kisinin yere düstügünü gördük. Yarali kucagimizdaydi, havluyla tampon yapmaya çalistik. O sirada Cemevi içerisine biber gazi atildi. Ambulans 20-25 dakika içinde geldi.”

VALI MUTLU: ELBETTE KULLANILAN BIR SILAH VAR

Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydani’nda, olayla ilgili yaptigi ilk açiklamada, “Elbette kullanilan bir silah var. Medyaya da yansiyan silahli görüntüler var” demisti.

Olayla ilgili hükümetten ilk açiklama da ögleden sonra Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç‘tan gelmisti.

Ugur Kurt’un ‘çatisan gruplar içerisinde olmadigini’ söyleyen Arinç, Kurt’un kafasina isabet eden kursunun sekmis olabilecegini de belirtmisti.

Arinç’in açiklamasi söyle: “(Bilgi aldigim yetkililer) olayla ilgili olarak savciligin el koydugunu, polislerin kullandigi silahlarin balistik muayenesinin yapilacagini ve bu sahsin basindaki kursunun tespit edilerek sorumlulari hakkinda da derhal bir tahkikatin sonuçlanacagini ifade ettiler… Eger bir polisin silahinda çikan bir kursunla, hiç günahi olmayan, meseleye uzaktan bakan bir yurttasimiz, seken kursunla yaralanmis dahi olsa. böyle bir olaya adi karisanlarin derhal adliye önüne çikartilmasini ve gereken cezalarin verilmesini temenni ediyorum”.

EMNIYET MÜDÜRLÜGÜ’NDEN AÇIKLAMA!

Istanbul Emniyet Müdürlügü’nden de konuyla ilgili bir açiklama yapildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

“22.05.2014 tarihinde ITO Lisesi’de egitim ögretimi durdurmak ve okulu isgal etmek amaciyla gelen yüzleri maskeli ve molotoflu grup, bölgede güvenlik amaçli bulunan polis aracina molotofla saldirmistir.”

“Saldiri sonucu araçta yangin çikmis, içinde bulunan görevli personeller yanmak suretiyle yaralanmistir.”

“Bu olaylar devam ederken Çinar sokak içinde bulunan bir vatandasimiz, nereden geldigi belli olmayan atesli bir silahla yaralanmis, akabinde Okmeydani Egitim ve Arastirma Hastanesinde tedavi altina alinmistir.”

“Bu olayla ilgili olarak fail veya faillerin bir an önce tespit edilmesi ve olayin aydinlatilmasi için çalismalarimiz titizlik ve kararlilik içinde sürdürülmektedir.”

 

VALI MUTLU’DAN TWEET 

Bu arada, Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Twitter’dan yaptigi paylasimda, “Okmeydani Hastanesi’nde tedavi gören Ugur Kurt maalesef kurtarilamadi, vefat etti. Allah’tan rahmet, ailesine bassagligi diliyorum” ifadelerini kullandi. SÖZCÜ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —